≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

RIK donela rešenje o dodeli mandata poslanicima novog saziva

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izveštaj je objavljen u Službenom glasniku 12. januara

  • 0

Republička izborna komisija donela je na današnjoj sednici rešenje o dodeli mandata narodnim poslanicima novog saziva Skupštine Srbije.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević podsetio je da je RIK na sednici održanoj 12. januara, u skladu sa Zakonom o izboru narodnih poslanika, usvojila ukupan izveštaj o rezultatima izbora za narodne poslanike.

"Ovaj izveštaj je objavljen u Službenom glasniku Republike Srbije 12. januara ove godine, takođe i na veb stranici Republičke izborne komisije istog dana, čime su se stekli uslovi da komisija dodeli mandate narodnim poslanicima kandidatima sa izborne liste koji su osvojili poslaničke mandate", rekao je Dimitrijević.

Od ukupno 250 mandata, lista Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane osvojila je 129 mandata, lista Srbija protiv nasilja - 65, Ivica Dačić - premijer Srbije -18, Nada za Srbiju - 13, Mi glas iz naroda -13, SVM - 6, Ujedinjeni za pravdu - Usame Zukorlić, Tomislav Žigmanov - 2 mandata, SDA Sandžaka Suljeman Ugljanin - Politička borba Albanaca se nastavlja Šaip Kamber - 1 mandata, Ruska stranka - Slobodan Nikolić - 1 mandat.

Dimitrijević je, odgovarajući članu RIK-a Tanasiju Marinković koji je tražio da se prekine postupak zbog žalbe liste "Srbija protiv nasilja", rekao da je juče RIK dobio presudu Upravnog suda kojom se žalba koalicije Srbije protiv nasilja, a koja je podneta protiv ukupnog izveštaja i rezultata izbora za narodne poslanike odbija po svim razlozima koji su navedeni u žalbi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA