Vreme čitanja: oko 1 min.

Petković: Preneo sam diplomatama kakve bi pogubne posledice za srpski narod imalo ukidanje dinara

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je dodao da je zahvalan evropskim diplomatama na vremenu koje su izdvojili za temu koja kako je rekao "Srbima na KiM život znači"

  • 3
Petar Petković Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković saopštio je da je u delegaciji Evropske unije imao veoma produktivan razgovor sa šefovima misija zemalja članica EU povodom jednostrane odluke Aljbina Kurtija da ukine dinar na Kosovu, kao i da im je preneo poruke i argumente o pogubnim posledicama koje bi ukidanje dinara izazvalo po srpski narod.

"Imao sam veoma produktivan i konstruktivan razgovor u delegaciji EU sa šefovima misija zemalja članica EU povodom Kuritjeve jednostrane odluke da ukine dinar na KiM. Preneli smo, zajedno sa predstavnicima NBS, važne poruke i argumente diplomatskim predstavnicima kakve bi katastrofalne posledice ukidanje dinara imalo po srpski narod", naveo je Petković na društvenoj mreži "X"

On je dodao da je zahvalan evropskim diplomatama na vremenu koje su izdvojili za temu koja kako je rekao "Srbima na KiM život znači".

"Zahvalan i domaćinu, šefu delegacije EU Emanuelu Žiofreu na gostoprimstvu i organizaciji sastanka", istakao je Petković.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miško

    24. januar 2024 | 18:38

    Koliko se u javnosti zna, to je gotova stvar...

  • Нерон

    24. januar 2024 | 17:35

    И мој скромни допринос!

  • Слађана Точиловац Шаљић

    24. januar 2024 | 16:44

    Огромна подршка!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA