Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić: KiM deo teritorije Srbije, srpska ambasada u Prištini Svečljin ružan san

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Govoreći o roku koje su prištinske vlasti dale Srbima, da do 15 časova uklone šator koji se nalazi prekoputa zgrade Opštine Leposavić, Vučić je naveo da će iz Beograda pažljivo pratiti situaciju

  • 22
Skok u budućnost - Srbija EXPO 2027 Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Marko Đoković

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas u Vranju povodom izjave ministra privremenih prištinskih institucija Dželjalja Svečlje da će jedini srpski simbol u Prištini biti njena ambasada, da je Kosovo i Metohija deo teritorije Srbije, a da je srpska ambasada u Prištini Svečljin ružan san i noćna mora.

"Mogu da mu kažem da je KiM u skladu sa Rezolucijom 1244 i Ustavom naše zemlje deo teritorije Republike Srbije, tako je bilo, tako će biti. Znate, to je ta psihodelična politika u kojoj uz podršku onih čiju podršku ne bi smela da ima, misli da može da se iživljava nad našim narodom. Trpeo naš narod i gore dahije, ali ne do veka", izjavio je Vučić u Vranju na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Svečlje koji je njega i Novaka Đokovića nazvao fašistima i rekao da će jedini srpski simbol u Prištini biti ambasada Srbije.

Govoreći o roku koje su prištinske vlasti dale Srbima, da do 15 časova uklone šator koji se nalazi prekoputa zgrade Opštine Leposavić, Vučić je naveo da će iz Beograda pažljivo pratiti situaciju.

"Zamislite veliki problem zbog šatora u kojem se skupljaju potpisi za smenu onih koji su dobili tri odsto glasova. Toliko, o kako sami kažu, 'najdemokratskije poznatoj' državi na svetu", rekao je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše tekst iz američkih medija, u kome se tvrdi da američki senator Bob Menendez uzima novac od Albanaca, Vučić je naglasio da je Menendez čovek koji je godinama Srbiji pravio najveće probleme.

"Kada pokušate da odgovorite i razgovarate sa njima uvek naiđete na neprobojni zid. I vi odmah znate da je u pitanju novac koji je neko dobio. Mislim da sam ja već govorio o tome da je Menendez dobijao novac od Albanaca i on je uhapšen, jer je primao taj novac protivzakonito", rekao je Vučić.

Vučić je ukazao da kada ga napadaju pojedini strani političari, to čine zato što im je plaćeno.

"Nisu svi takvi, ali ovi koji ništa ne znaju o našem prostoru, koji pojma nemaju ni o čemu, oni su uvek i po pravilu takvi. I šta ćemo sad, kada se ustanovilo da je veliki pobornik, ne samo naših političkih protivnika, svih onih koji mrze Srbiju iz regiona, u stvari albanski plaćenik. Svi će da ćute, da se prave da se ništa nije desilo i da zaboravimo Boba Menendeza. A strašno mnogo štete je načinjeno srpskom narodu i srpskoj državi", ukazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, svi napadi na Srbiju imaju za cilj da se ne govori o energiji, entuzijazmu i ambiciji građana Srbije.

"E ne možete da pobedite taj plan, tu ambiciju, tu želju i tu sposobnost da javne finansije držimo pod kontrolom, da reindustrijalizujemo zemlju, da se borimo i da ostvarujemo sve to što smo rekli", istakao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    26. januar 2024 | 19:47

    Kosovo je sastavni deo Srbije.

  • nikolas

    26. januar 2024 | 17:28

    DEO SRBIJE POD NATO FASISTICKOM OKUPACIJOM !!!

  • Tanja

    26. januar 2024 | 18:52

    Svačija može da sanja da će Srbija postaviti ambasadu na Kosovu i Metohiji. To je naša zemlja I svetinja koje se nećemo nikada odreći.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA