Vreme čitanja: oko 1 min.

SPN: Konstitutivna sednica skupštine da se održi posle 8. februara

T. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Srbija protiv nasilja" podseća će održavanje prve sednice i nakon izjašnjavanja EP biti u skladu sa zakonskim rokovima za konstituisanje Skupštine

  • 30
Miroslav Aleksić Foto: Tanjug/Marko Drobnjaković

Koalicija "Srbija protiv nasilja" zahteva da se konstitutivna sednica Narodne skupštine Republike Srbije održi posle 8. februara, kada bi poslanici Evropskog parlamenta (EP) trebalo da se izjasne o izborima u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju te koalicije, predstavnici Evropskog parlamenta došli su u Srbiju da posmatraju izbore na poziv srpskih vlasti i stoga je, kako smatraju, logično da se sa postizbornim radnjama, među kojima je i konstituisanje novog skupštinskog saziva, krene tek kada se čuje i njihov zvaničan stav, odnosno kada EP usvoji rezoluciju o održanim izborima.

"Srbija protiv nasilja" podseća će održavanje prve sednice i nakon izjašnjavanja EP biti u skladu sa zakonskim rokovima za konstituisanje Skupštine.

Republička izborna komisija saopštila je konačne rezultate izbora za poslanike Skupštine Srbije 12. januara, a zakonski rok za konstituisanje Narodne Skupštine Srbije je 30 dana od dana objavljivanja konačnih rezultata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Dvoje štrajkača glađu završilo u bolnici, a jedan odustao od štrajka: Završen protest opozicije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko N

    29. januar 2024 | 18:17

    Doživeli ubedljiv poraz, pa bi sada odlučivali kada će biti konstituivna sednica.

  • Јacko

    29. januar 2024 | 19:29

    Opet opozocija hoće da se igra igrice sad nam odgovara, sad nam ne odgovara, samo to vreme je za njih prošlo,nrmaju pravo više ništa da zahtevaju.

  • Стамено

    29. januar 2024 | 19:39

    Ви ни у мом селу неби били бирани за шефа месне канцеларије!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA