Vreme čitanja: oko 1 min.

Lučić: Telekom Srbija smetnja Kurtiju jer je bitan element normalnog žiota Srba

T. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lučić je, govoreći za TV Prva, naveo da je rad Telkoma Srbija na prostoru KiM jasno definisan Briselskim sporazumom

  • 1
Vladimir Lučić, Generalni direktor Telekom Srbija Foto: Nikola Tomić

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je danas da je Telekom Srbija smetnja Kurtijevom režimu jer je srpska kompanija i jedan od bitnih elemenata normalnog života srpskih porodica na KiM.

"Mi omogućavamo internet za preko 30.000 domaćinstava, omogućavamo da se gledaju srpski kanali i omogućavamo mobilnu telefoniju. Ograničavanje ili sprečavanje rada MTS-a je sigurno još jedan korak ka otežavanju života srpskog naroda na KiM, sa planom da se što više Srba istera sa te teritorije", rekao je Lučić.

Lučić je, govoreći za TV Prva, naveo da je rad Telkoma Srbija na prostoru KiM jasno definisan Briselskim sporazumom.

"Samim tim, ovakav napad na našu kompaniju, koji se već kontinuirano dešava u poslednjih godinu dana, očigledno je u sklopu njihove taktike otežavanja Srbima da žive na ovoj teritoriji", istakao je Lučić.

Na pitanje da li će uredba centralne banke u Prištini o zabrani platnih transakcija u dinarima uticati na poslovanje Telekoma Srbija, Lučić je ukazao da je ta odluka štetna samo za srpsko stanovništvo.

"Mislim da je ta odluka štetna za građane ovde, jer mnoge institucije jednostavno prestale da funkcionišu i ne znam kako bi ljudi uopšte primali penzije, plate, a samim tim posredno i naš rad bi bio otežan", objasnio je Lučić, navodeći da je o ovoj temi razgovarao sa predstavnicima međunarodne zajednice.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ministarstvo građevine i Telekom potpisali memorandum o saradnji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA