Vreme čitanja: oko 1 min.

Marko Đurić se sastao sa rukovodiocima Poslovnog saveta Majamija i Luke Majami

T. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đurić je u okviru posete Floridi obišao i Luku Majami, gde se sastao sa generalnom direktorkom Hajdi Veb i rukovodstvom i govorio o planovima Srbije

  • 1
Banja Luka Banjaluka, proslava Dana Republike Srpske, Marko Đurić Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Smbasador Srbije u SAD Marko Đurić sastao se sa članovima Poslovnog saveta Majamija i istakao da ''Srbija ceni'' to što Majami i savezna država Florida prepoznaju privredni i turistički potencijal Srbije i iskazuju iskrenu spremnost za jačanje bilateralne saradnje, saopšteno je iz ambasade Srbije u SAD.

''Entuzijazam i interesovanje američkih poslovnih i privrednih subjekata za proširenje oblasti zajedničkog delovanja i ispitivanje investicionih mogućnosti u Srbiji dodatno govore u prilog činjenici da SAD našu zemlju vide kao ekonomski stabilnog i dugoročnog partnera, i to ne samo u našem regionu, već i u Evropi'', poručio je Đurić nakon sastanka sa generalnim direktorom ove centralne poslovne asocijacije Rodom Milerom.

Đurić je u okviru posete Floridi obišao i Luku Majami, gde se sastao sa generalnom direktorkom Hajdi Veb i rukovodstvom i govorio o planovima Srbije za razvoj vodnog saobraćaja i unapređenje bezbednosti plovidbe na plovnim putevima na kojima važi međunarodni režim plovidbe.

''Imajući u vidu da je Majami najveća svetska putnička luka za kruzere i jedna od najvećih kargo luka, razgovarali smo o mogućnostima korišćenja iskustava Luke Majami na projektu izgradnje putničkih terminala za rečni saobraćaj u našoj zemlji. U tom kontekstu smo zajednički prepoznali i potencijal za promociju Srbije kao turističke destinacije i organizovanje trgovinskih misija u saradnji sa privrednim udruženjima Majamija i Floride uopšte'', rekao je Đurić.

Poslovni savet Majamija je krovna organizacija koja okuplja najveće američke kompanije koje posluju u tom regionu, a ustanovljena je u formi javno-privatnog partnerstva sa ciljem promocije poslovnog razvoja sa političkim, privrednim i akademskim subjektima na nacionalnom i internacionalnom nivou, navodi se u saopštenju ambasade Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ambasador Đurić glasao u Vašingtonu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    31. januar 2024 | 02:12

    Да поручио администрацији у Вашингтону да знам зашто су послали ону џ.келу Викторију Нуланд код Ердогана. Како би потписали споразум са Маћедонцијем незаконито војни споразум. Знала сам да то зло има посебну мисију. Да крши међународно право, Резолуцију СБ УН 1244, да прави хаос на Западном Балкану. Али све те незаконите радње обиће им се о главу. Врло брзо. Прво ће бити протерани сви турски инвеститори из Србије. За пример. А онда идемо редом. Уз то одговараће пред међународним судом. Због изазивања егзодуса над српским становништвом на КиМ. Београд је био и више него конструктиван у дијалогу под покровитељством Брисела.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA