Dikić: Ne formiramo odred za specijalne namene

Komandant Žandarmerije negirao je sinoć da će pri toj jedinici biti formiran odred za specijalne namene, po ugledu na nekadašnju Jedinicu za specijalne operacije (JSO)

  • 0

Komandant Žandarmerije general policije Bratislav Dikić negirao je sinoć da će pri toj jedinici biti formiran odred za specijalne namene, po ugledu na nekadašnju Jedinicu za specijalne operacije (JSO).

Dikić je naveo da će u skladu sa novim obavezama, pri Žandarmeriji biti formira posebna jedinica za obezbeđivanje objekata i ličnosti, većinom preuzetih iz Uprave za obezbeđenje kao i mala operativna komanda koja objedinjuje specijalne jedinice.

On je za televiziju B92 objasnio da je po uzoru na Vojsku Srbije, u odnosu na probleme sa kojima se Žandaremrija suočavala pri izvršavanju zadatka, odlučila da formira malu operativnu komandu.

Prema njegovim rečima, ta komanda, koja broji 10 do 15 ljudi, objedinjavala bi već postojeće komande četiri specijalne jedinice Žandarmerije.

Dikić je rekao i da je zadatak komande da kotnroliše zakonitost u radu i brine o ustrojstvu i načinima postupanja pri izvršenju zadataka.

On je demantovao tvrdnje da će novi odred imati 615 pripadnika, istakavši da je "to nešto što uopšte nije istina".

Dikić je negirao i da je nova sistematizacija urađena bez saglasnosti direktora policije i ministra unutrašnjih poslova, objasnivši da je nemoguće da se takav dokument pošalje Vladi bez saglasnosti nadležnih.

(izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA