Vreme čitanja: oko 1 min.

Teškom mukom Srbi se vratili na ognjišta a Kurtijeva policija ih isteruje: Kancelarija za KiM o upadu u Peći

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom današnje nelegalne i nasilne akcije, privedeni su i predsednici privremenih organa na informativne razgovore, a u nasilnom upadu u mirne srpske sredine zatvoreni su i Domovi zdravlja, ambulante, apoteke

  • 1
Kosovska policija Foto: ATA Images

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ocenila je današnji upad naoružanih pripadnika kosovske policije u Privremene organe opština Peć (u Goraždevcu), Istok (u mestu Osojane) i Klina (u selu Vidanje) kao nastavak je etničkog čišćenja i zatiranja Srba na Кosovu i Metohiji, u direktnoj režiji Aljibina Кurtija, a pred očima kompletne međunarodne zajednice.

- Кurtijevi specijalci zatvorili su srpske opštine u Metohiji, koja je tokom sukoba 1999. a potom i tokom Pogroma 2004. godine potpuno nasilno etnički očišćena od Srba. Teškom mukom, Srbi su se u malom broju vratili na svoja ognjišta i u povratnička naselja gde im je život garantovala i međunarodna zajednica, a danas ih Kurti policijom, dugim cevima i oklopnim vozilima ponovo proteruje - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Tokom današnje nelegalne i nasilne akcije, privedeni su i predsednici privremenih organa na informativne razgovore, a u nasilnom upadu u mirne srpske sredine zatvoreni su i Domovi zdravlja, ambulante, apoteke.

Ovakva akcija usledila je nakon prošlonedeljnog upada u opštinu Gora koji nije osudio nijedan priapdnik međunarodne zajednice i svojim glasnim ćutanjem postaju saučesnici ovakvih Кurtijevih nedela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA