≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić: "Kurtijev cilj je etničko čišćenje Srba"

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je u obraćanju javnosti rekao da Priština ne može da se umiri i shvati da je važan dijalog i da moramo da ga imamo, jer je Kosovo nepriznata država

  • 27
Aleksandar Vučić Printskrin: Tanjug, Privatna arhiva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti doneo odluku o ukidanju dinara na KiM sa ciljem etničkog čišćenja srpskog stanovništva sa Kosova i Metohije, ili kako piše u Konvenciji o genocidu "namerno podvrgavanje Srba nenormalnim uslovima za život".

On je u obraćanju javnosti rekao da Priština ne može da se umiri i shvati da je važan dijalog i da moramo da ga imamo, jer je Kosovo nepriznata država.

"Problem je jer se Kurti poziva na to da su nezavisna država koja to može, sa druge strane je jasno da to nisu", rekao je Vučić.

On je podsetio da je od prvog Briselskog sporazuma do svih kasnijih i do statuta EU, najvažnija norma koja stoji u tim dokumentima da Srbija ima pravo da finansira određene aktivnosti.

"Zdravstvo, školstvo, penzije za srpsko stanovništvo koje je trebalo preko ZSO da se odvija, ali Albanci nikada nisu hteli da učestvuju u njenom finansiranju", rekao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    2. februar 2024 | 13:30

    KiM nije i neće nikad biti država, već deo Srbije od pamtiveka. Svi smo mi na neki način odatle, i svima nam je hteli ili ne da priznamo srce puno kad odemo tamo!

  • Milos

    2. februar 2024 | 13:30

    Kurti zeli na sve nacine da se otarasi Srba na Kosovu i Metohiji. Ukidanjem dinara unistava prava gradjana Srbije na Kosovu i Metohiji

  • Mico

    2. februar 2024 | 13:28

    Neće uspeti sa ovim smicalicama, Vučić je tu da da podršku našem narodu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA