Vreme čitanja: oko 1 min.

Kancelarija za KiM: "Privedeni radnici Pošte u Goraždevcu,međunarodna zajednica hitno da reaguje"

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kancelarija navodi da je akcija Kurtijeve policije sprovedena kako bi bila onemogućena isplata penzija žiteljima te srpske enklave, a sa jasnim ciljem da se srpskom narodu onemogući opstanak na vekovnim ognjištima

  • 4
Najnovija vest Telegraf.rs Foto: Ricardo MONTERO / AFP / Profimedia

Teror Aljbina Kurtija nad Srbima na Kosovu i Metohiji nastavljen je i danas privođenjem radnika "Pošte" u Goraždevcu, najjužnijoj većinski srpskoj opštini u pokrajini, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako je navedeno, vozač V. M. i njegov pratilac V. P. privedeni su od strane Kurtijeve policije, a potom je i od upravnice "Pošte" u Goraždevcu zatraženo da pođe u stanicu i da izjavu.

Kancelarija navodi da je akcija Kurtijeve policije sprovedena kako bi bila onemogućena isplata penzija žiteljima te srpske enklave, a sa jasnim ciljem da se srpskom narodu onemogući opstanak na vekovnim ognjištima.

Kurtijevi drumski razbojnici u policijskim uniformama satima su u Peći ispitivali privedene radnike pošte i očigledno je da je u Prištini doneta odluka da se Srbima do kraja ukinu sva ljudska prava, naglašava se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodi da u realnom vremenu informiše relevantne međunarodne činioce o teroru koji se proteklih dana pojačano odvija na Kosovu i Metohiji i očekuje hitnu i oštru reakciju kako bi se zaustavio pokušaj progona srpskog stanovništva iz pokrajine.

Kancelarija je pozvala sve naše građane na Kosovu i Metohiji da ne nasedaju na provokacije i da izdrže, jer će Srbija pronaći način da im omogući isplatu plata, penzija i socijalnih davanja.

Zločinačkom delovanju Aljbina Kurtija, koji na ovaj način ne demonstrira silu, već nervozu i strah zbog popuštanja međunarodne podrške njegovom režimu, staće se na put, a njegova strahovlada se neumitno bliži kraju, navedeno je u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    3. februar 2024 | 14:11

    Sta ce Beograd preduzeti. PAA NISTAAA..

  • ARS

    3. februar 2024 | 15:57

    Zašto bre te ljude zaluđujete, zašto im ne kažete da beže sa Kosova jer ste nesposobni da ih aštitite sa tim vanrednim obraćanjma za javost kao da će neko od Šiptara da se upaši ili ona maskota od direktora mnogo ima ozbiljnu facu, zabrinut gde će da prima platu ako Kosovo pukne ?

  • BgDex1970

    3. februar 2024 | 14:38

    Međunarodna zajednica je postalo samo mrtvo slovo na papiru odavno.Ovo što je sad Kurtijeva policija učinila sa radnicima banke poštanska štedionica je bez presedana i nepojmljivo,ali svakako ćemo i pored toga Srbija način da se novac provuče do naših na KiM.Jedan od načina je da se angažuje strana privatna agencija sa zapada (V.Britanija ,Nemačka...),koja će taj novac podeliti srpskim građanima na KiM. Drugi problem je gde će se taj novac uopšte trošiti ako je Kurti ukinuo dinar kao sredstvo plaćanja?Za sad skoro pa nigde ,ali će se i za to naći optimalno rešenje.Kurti je u poslednje dve godine toliko puta pokušavao da isprovocira nasilničku reakciju našeg naroda na KiM i vojnu reakciju naše zemlje,ali se to nije do sada desilo ,niti će se desiti.Eventualnom vojnom reakcijom Srbije,Kurtiju bi bila širom otvorena vrata ka nezavisnosti ,bez obzira na to što je on krivac i uzročnik svega. Živela Srbija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA