Vreme čitanja: oko 1 min.

Hitno se oglasila “Pošta Srbije” nakon hapšenja na Kosovu i Metohiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

V.d. direktor JP „Pošta Srbije“ Zoran Đorđević poslao je pismo ambasadorima zemalja Kvinte u kome je zatražio njihovu hitnu reakciju i preduzimanje konkretnih aktivnosti koje bi dovele do puštanja uhapšenih radnika na slobodu

  • 4
Kosovo Srbija neredi Banjska Pošta Srbije Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu, Pošta Srbije

JP “Pošta Srbije” najoštrije osudilo je hapšenje svojih radnika na Kosovu i Metohiji od strane Kurtijeve policije.

"Naši zaposleni su porodični ljudi koji pošteno obavljaju svoj posao, kao i svaki zaposleni u poštama širom sveta, a teror koji je sproveden nad našim radnicima u Goraždevcu, predstavlja još jedan u nizu napada na srpsku zajednicu na ovim prostorima", navodi se u saopštenju.

Kako kažu, vozač V. M. i njegov pratilac V. P., zaposleni u Preduzeću, neosnovano su privedeni od strane Kurtijeve policije, što jasno ukazuje na politički motivisano i nezakonito postupanje.

"Takođe, zahtevanje izjave od upravnice Pošte u Goraždevcu predstavlja dodatni pritisak na našu instituciju i pokušaj destabilizacije poslovanja. Ovo brutalno delovanje Kurtijeve policije ima za cilj sprečavanje isplate penzija žiteljima srpske enklave u Goraždevcu, kao i sistematsko ugrožavanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Ovaj čin terora jasno pokazuje Kurtijevu nameru da ugrozi opstanak srpskog stanovništva na vekovnim ognjištima i da sprovede politiku etničkog čišćenja", napomenju iz JP "Pošte Srbije".

V.d. direktor JP „Pošta Srbije“ Zoran Đorđević poslao je pismo ambasadorima zemalja Kvinte u kome je zatražio njihovu hitnu reakciju i preduzimanje konkretnih aktivnosti koje bi dovele do puštanja uhapšenih radnika na slobodu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    3. februar 2024 | 15:07

    Uskoro očekujemo vanredno obracanje

  • Dend

    3. februar 2024 | 15:31

    Nikada Srbi sa Kosova nisu ovako bili neorganiovani da se žaštite od zuluma Šiptara jer Srbija očito ne sme a sve više verujem i da neće da pomogne Srbima da se ne bi zamerala Amerima !

  • ARS

    3. februar 2024 | 15:18

    Kupite nejač i bežite za Srbiju jer vama pomoći nema ? Ameri će da nastave biznis sa preprodajom ljudskim organa Srba gde su stali Francuzi, Nemci i Englezi ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA