Vreme čitanja: oko 3 min.

Vulin o histeriji po kojoj sve što nije sa Zapada je maligno: "Ako ne preživi Rusija neće preživeti Srbija"

T. I.

Vreme čitanja: oko 3 min.

On je takođe istakao je da napade, ucene i pretnje Zapada dobija upravo zato što Zapad zna da ono što govori misle Srbi

  • 4
Aleksandar Vulin Foto: Marko Jovanović

Aleksandar Vulin doskorašnji direktor BIA istakao je gostujući u jutarnjem programu televizije Hepi da u svetu vlada antiruska histerija po kojoj je sve što nije sa Zapada maligno, te da Srbija ne može opstati kao slobodna država ukoliko Rusija i Kina ne opstanu kao slobodne i nezavisne države.

"U ovom trenutku imate antirusku histeriju po kojoj sve što dolazi, a nije sa Zapada je laž i maligni uticaj. Ja sam mnoge šefove svetskih službi bezbednosti pitao koji su to maligni uticaji Rusije, ali nikada nisam dobio odgovor. Hajde da budemo istorijski pošteni. Ja nisam nikakv ruski advokat, niti to Rusi od mene očekuju, baš kao što Zapad zna da ja nisam ruski agent, tako i Rusi znaju da nisam njihov agent, ali znaju da sam Srbin i znaju da sam čovek isključivo Beograda i Banjaluke. Kroz istoriju, da Rusija nije opstala, a da li bi opstala Srbija ? A, ako sad ne opstane Rusija, hoće li opstati Srbija ? Ako bi Rusija bila razbijena i rasparčana, kako bi mi prošli kada je u pitanju Kosovo i Metohija, kako bi mi prošli kada je u pitanju celovitost naše teritorije mimo Kosova i Metohije? Zar zaista neko misli da bi Srbija opstala ovakva kakva jeste, zar neko misli da bi Srbija opstala slobodna ukoliko Rusija i Kina ne opstanu slobodne. Ako ne preživi Rusija, neće preživeti Srbija ", istakao je doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin gostujući na televiziji Hepi.

"Zapad me napada zato što govorim ono što srpski narod misli"

On je takođe istakao je da napade, ucene i pretnje Zapada dobija upravo zato što Zapad zna da ono što govori misle Srbi.

"Kad ja kažem da će doći do ujedinjenja, a doći će do ujedinjenja srpskog naroda sa obe strane Drine i stvaranja srpskog sveta i formalizacije srpskog sveta, oni znaju da to Srbi misle i žele i mi imamo pravo na to. Proces ujedinjenja je započet i on se ne može zaustaviti. Mene Zapad napada zato što zna da govorim ono što srpski narod misli. Nije Zapad iznenađen mojim političkim stavovima, jer ih ja nikada nisam ni krio, ni menjao", izjavio je osnivač Pokreta socijalista i doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin u jutarnjem programu televizije Hepi.

Aleksandar Vulin je upitao kako je moguće da Srbima pobednicima u dva svetska rata nije dozvoljeno da se ujedine, a Nemačkoj poraženoj u 2 svetska rata jeste.

"Da je neko rekao 1946. godine da će se Nemačka ujediniti i Čerčil bi se nasmejao, a kao što vidite Nemačka se ujedinila. Što mi Srbi ne možemo da se ujedinimo? Oni su izgubili, a mi dobili dva svetska rata. Ne može samo ujedinjenje Srba. Hteo to predsednik Vučić ili ne, on jeste predsednik svih Srba, a Srbi su postali jedinstven politički narod. To je tako. Proces ujedinjenja je započet i on se ne može zaustaviti", istakao je Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin je kazao da Zapad vrlo dobro zna njegove političke stavove i da prepoznaje njegovu borbu za srpske nacionalne interese, ali i rezultate u korist jačanja samostalne i suverene Srbije.

"Nije Zapad iznenađen mojim političkim stavovima. Ja svoje političke stavove nikada nisam krio i nikada nisam menjao. Nikada nisam bio deo žutog ološa, petooktobarskog, pa sam, gle čuda, postao zagovornik srpskog sveta i pristalica saradnje sa Rusijom. Svaki put, kada je bilo formiranje Vlade, zapadne sile bi dolazile kod predsednika Vučića i rekle - Vulin ne može. Svaki put. A dolazili su i kod mene da mi kažu - ako tako nastaviš, ako se ne opametiš - ne može. Kod mene je problem zato što ja ne menjam svoja politička opredeljenja, ali ja ih i ne krijem. Ja sam uvek bio sa iste strane sveta i ostaću na istoj, slobodnoj strani sveta", poručio je Aleksandar Vulin gostujući u jutarnjem programu televizije Hepi.

(Telegraf.rs)

Video: Bratislav Gašić preuzeo dužnost ministra unutrašnjih poslova Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi

    5. februar 2024 | 18:11

    Mirin mali po obicaju lupeta

  • A

    5. februar 2024 | 18:04

    Kako je tetka iz Australije,jel još šalje dolare po kengurima dostavljačima?

  • Pa

    5. februar 2024 | 18:08

    Čovek koji je bio direktor BIA,priznaje da je čovek Srbije i strane države BiH,kako kaže"ja sam čovek Beograda i Banjaluke",šta reći,inače je cela država šou.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA