Vreme čitanja: oko 1 min.

Dačić sa ministrom spoljnih poslova Slovačke o jačanju odnosa dve zemlje

T. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U razgovoru je konstatovano da postoje brojne mogućnosti za dalje jačanje svih vidova saradnje od obostranog značaja, posebno u oblasti ekonomije

  • 0
Ivica Dačić sa ministrom spoljnih poslova Slovačke Foto: mfa.rs

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Rimu sa ministrom inostranih i evropskih poslova Slovačke Jurajem Blanarom.

Oni su, na marginama ministarskog sastanka o Zapadnom Balkanu, konstatovali da bliski i prijateljski odnosi između dveju zemalja imaju dugu istorijsku tradiciju.

Istaknuta je neophodnost produbljivanja odnosa i daljeg jačanja u svim oblastima od zajedničkog interesa, izraženo zadovoljstvo što dve zemlje ostvaruju intenzivan i kontinuiran politički dijalog na svim nivoima i preneta spremnost da se on nastavi i ubuduće, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ivica Dačić sa ministrom spoljnih poslova Slovačke Foto: mfa.rs

Ministar Dačić je zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Slovačka pruža Srbiji po pitanjima od našeg vitalnog nacionalnog interesa kao što su teritorijalni integritet i suverenitet, ali i evropske integracije.

Pohvaljena je uspešna saradnje dve zemlje na multilateralnom planu i istaknuto da posebno treba podstaći dalje zajedničke aktivnosti na planu međusobnih razmena podrški kandidaturama u međunarodnim organizacijama i institucijama.

U razgovoru je konstatovano da postoje brojne mogućnosti za dalje jačanje svih vidova saradnje od obostranog značaja, posebno u oblasti ekonomije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Dačić stigao u Kampalu na 19. Samit Pokreta nesvrstanih u Ugandi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA