Vreme čitanja: oko 1 min.

Lajčak: Pažljivo pratim dešavanja u vezi sa uredbom o plaćanju koja utiče na Srbe

T. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema rečima Lajčaka, on i njegov tim fokusirani su na trenutnu dinamiku procesa normalizacije

  • 2
VUCIC LAJCAK SASTANAK Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da pažljivo prati dešavanja u vezi sa nedavnom uredbom centralne banke u Prištini o gotovinskom poslovanju na KiM, koja posebno utiče na Srbe.

Lajčak je na Fejsbuku, sumirajući prošlu nedelju, podsetio da je prošle nedelje posetio Beograd i Prištinu, gde je razgovarao o aktuelnoj situaciji i narednim koracima u dijalogu.

"Detaljni razgovori sa liderima i glavnim pregovaračima obe strane bili su blagovremeni, što nam je omogućilo da razjasnimo naša očekivanja za naredne mesece i razgovaramo na čemu ćemo raditi", naveo je Lajčak.

Podsetio je da je u Beogradu razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i glavnim pregovaračem Petrom Petkovićem, a u Prištini sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, premijerom Aljbinom Kurtijem i prvim potpredsednikom privremene vlade i glavnim pregovaračem Besnikom Bisljimijem, dodajući da je u Prištini, osim o dijalogu, razgovarano i o trenutnom stanju odnosa EU i tzv. Kosova.

Prema rečima Lajčaka, on i njegov tim fokusirani su na trenutnu dinamiku procesa normalizacije.

Dodao je da će tokom nedelje otputovati u Firencu, gde će kao honorarni profesor na Evropskom univerzitetskom institutu održati predavanje o Zapadnom Balkanu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vučić se sastao sa Lajčakom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ARS

    5. februar 2024 | 19:51

    Srbijo nemoj više da pregovaraš sa američkim kuririma dozovi se pameti jer dosadašnji pregovori samo te unazađuju što je i cilj ovakvih pregovora ?

  • pažljivo prati

    5. februar 2024 | 19:44

    a da narede sa se nešto promeni to nemože

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA