NAČITANI: Srpski političari čitaju i znaju za "Gorski vijenac" i Ivu Andrića

- Onome ko ne zna ko je napisao "Travničku hroniku" i odakle je citat "a u ruke Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita" treba oduzeti državljanstvo Srbije - rekao je Raka Radović

  • 1

SRPSKI POLITIČARI SU, IPAK, NAČITANI! Istaknuti političari Srbije su za Telegraf istakli da vole da čitaju, da posećuju sajam knjiga i pokazali su da znaju odgovore na trik pitanja našeg portala kao što su: odakle je citat "a u ruke Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita", i ko je napisao istorijski roman "Travnička hronika".

Potpredsednik Nove Srbije Dubravka Filipovski kaže za Telegraf da je pasionirani čitalac knjiga i da redovno posećuje Sajam knjiga u Beogradu.

- Veliki sam ljubitelj dobrog štiva, a svake godine odlazim na sajam knjiga, dok poslednjih godina zbog moje dece imam još veći razlog da posetim tu, za mene veoma važnu manifestaciju - kaže ona.

Dubravka kaže da su joj, kao velikom rusofilu, najomiljeniji ruski pisci i ruski klasici, a bez najmanjeg razmišljanja dala je odgovore na trik pitanja našeg portala da je popularni citat iz "Gorskog vijenca", a da je "Travničku hroniku" napisao Ivo Andrić.

Momo Čolaković, potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije, kaže za Telegraf da i pored brojnih poslovnih obaveza uvek nađe vremena da pročita neku dobru knjigu.

- Imam mnogo poslovnih obaveza, ali i pored njih obavezno nađem vremena da pročitam neku dobru knjigu, a najviše volim da pročitam neku političku knjigu - kaže on.

On ne samo da je znao odgovor na naše pitanje odakle je najpopularniji citat, već nam je za naš portal izrecitovao ceo stih: "Zdravo tvoja glava na ramena, ti ćes pušku drugu nabaviti, a u ruke Mandušića Vuka biće svaka puška ubojita!"

Funkcioner Srpske radikalne stranke Zoran Krasić kaže za Telegraf da on svakog dana čita, i dodao da se non-stop nalazi u svetu knjiga.

- Ja sam u svetu knjiga stalno. Non-stop mi je neko štivo u rukama, a od pisaca najviše cenim Dostojevskog - rekao je on.

Krasić nam je odgovorio tačno na naša pitanja, ali nije želeo da recituje ili da nam kaže omiljeni citat jer kaže:

- Oni koji nemaju svoje mišljenje citiraju druge, a ja o svemu imam samo svoje mišljenje, tako da ne volim bilo koga da citiram - rekao je on.

RAKA RADOVIĆ: POLITIČARI KOJI KAŽU DA IMAJU VREMENA ZA ČITANJE LAŽU!

Političar Radovan Raka Radović kaže za Telegraf da političari lažu kada kažu da non-stop čitaju jer je, prema njegovim rečima, to neizvodljivo.

- Svako ko se ozbiljno bavi politikom ima vrlo malo vremena za čitanje i svi oni koji kažu da stalno čitaju ne govore istinu. Da političari nemaju vremena da čitaju, to je istina, žalosna, ali ipak je istina - kaže on.

Raka Radović kaže da on ima veoma malo vremena za čitanje jer mu to ne dozvoljava posao, a da kada ipak ugrabi neko vreme za knjigu, u njegovim rukama se nađe neko od srpskih pisaca.

- Uglavnom nemam vremena za čitanje, a kada uspem da ga ugrabim, čitam Dučića, Rakića, Šantića, Disa i ostale srpske poete - kaže on.

Raka je znao odgovor na pitanja našeg portala i sa osmehom je prokomentarisao da "onome ko ne zna ko je napisao "Travničku hroniku" i odakle je taj citat treba oduzeti državljanstvo Srbije!"

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hromi daba

    21. oktobar 2012 | 16:26

    Trebali bi da citaju sabrana dela Biljane Srbljanovic i tako naucili razliku izmedju dobrog i loseg kokaina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA