≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesić o rezoluciji EP o izborima u Srbiji: "Ovo je pritisak na našu zemlju da se odrekne prava na slobodu"

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesić je istakao da će ostati upamćeno da su neki srpski opozicioni poslanici danas tražili da Evropska unija ukine Srbiji novac iz pristupnih fondova

  • 29

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić rekao je danas da rezolucija Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji predstavlja nastavak pritisaka na Srbiju da se odrekne svog prava na slobodu i suvereno odlučivanje.

"Žalosno je što baš danas, kada se Aleksandar Vučić bori za Kosovo i Metohiju u Savetu bezbednosti UN, opozicija iz Brisela likuje zbog nove rezolucije njihovih političkih patrona. Ovim aktom nastavljen je niz donetih rezolucija protiv Srbije koje usvaja ovaj, odlazeći, saziv Evropskog parlamenta", napisao je Vesić na društvenoj mreži X.

Vesić je podsetio da su marta 2022. godine doneli rezoliciju kojom je Srpska pravoslavna crkva (SPC) optužena za raspirivanje napetosti na Balkanu i označena kao uzročnik ratova.

"U julu 2022. godine doneli su rezoluciju kojom se poziva pet članica EU da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova, a to se traži i od Srbije. U septembru 2022. godine rezolucijom su tražili da EU obustavi pristupne pregovore sa Srbijom, ako ne uvede sankcije Ruskoj federaciji, a januara 2023. godine pretili su nam istom merom ako se ne odreknemo Milorada Dodika. U maju 2023. godine doneta je rezolucija u kojoj su osuđena stravična ubistva u školi Vladislav Ribnikar. U oktobru prošle godine doneli su rezoluciju u kojoj su tražili da se prekinu pregovori sa Srbijom i ukinu pretpristupni fondovi zbog događaja u Banjskoj", podsetio je Vesić i dodao stih pesme Džonija Štulića "ništa novo pod neonom.

On je istakao da će ostati upamćeno da su neki srpski opozicioni poslanici danas tražili da Evropska unija ukine Srbiji novac iz pristupnih fondova.

"Tražili su da se ne grade brze pruge od Beograda do Niša i od Niša do Skoplja. Tražili su da se prekinu rekonstrukcije pruga Niš - Dimitrovgrad, Niš - Brestovac i da se prekine projekat železničke obilaznice oko Niša. Tražili su da se ne rekonstruišu pruge Beograd - Bar od Valjeva do Vrbnice kao i pruge Stalać - Kraljevo - Rudnica. I na kraju tražili su da se prekine izgradnja dve regionalne deponije u Kruševcu i Vranju. Tražili su sve protiv Srbije, a ništa za našu zemlju", rekao je Vesić.

Primetio je i da se opozicioni poslanici nisu setili da kada su već u Briselu, pomenu teror Aljbina Kurtija nad Srbima, etničko čišćenje našeg naroda ili ukidanje dinara.

"Zašto bi? Oni su otišli tamo da bi naneli štetu Srbiji a ne da ni učinili nešto dobro za građane. Zato će njihovo ponašanje na današnji dan ući u istoriju političkog beščašća. Jer rezolucije, pa i one najbesmislenije, dođu i prođu, a bruka ostaje doveka! Mi imamo naše institucije, našeg predsednika, naše opredeljenje da branimo pravo na slobodu i nezavisnost. To nam nikada niko nije oduzeo, a neće ni sada. Pobediće Srbija!", istakao je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ava

    8. februar 2024 | 17:14

    Ponasanje opozicije je sramno i zasluzuje osudu.

  • ava

    8. februar 2024 | 17:14

    Nazalost opozicija je neprijatelj sopstvenog naroda.

  • šansa stoleća

    8. februar 2024 | 17:13

    iskoristite priliku i crno na belo pokažite do poslednjg glasa da je sve bilo regularno, time sebi dižete rejting a svima drugim zapušite usta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA