≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Srbije večeras za govornicom Saveta bezbednosti

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija je u ponedeljak predala zahtev misiji Gvajane za sazivanje vanredne sednice Saveta bezbednosti UN zbog situacije na Kosovu i Metohiji

  • 32
Sednica saveta bezbednosti Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoriće večeras u 21 sat na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o stanju na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbije stigao je u Njujork gde će večeras biti održana vanredna sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Sednica je zakazana na zahtev Srbije, koja je to zatražila u ponedeljak zbog situacije na KiM, a u zahtevu se, između ostalog, ističe da je aktuelna situacija u oštroj suprotnosti sa Poveljom UN i Rezolucijom SB UN 1244, kao i da je takve prirode da zahteva održavanje posebne sednice Saveta bezbednosti.

U zahtevu, predatom misiji Gvajane koja trenutno predsedava Savetom bezbednosti, navedeno je da je on u skladu sa članom 35 Povelje Ujedinjenih nacija i članom 3 Privremenog poslovnika Saveta bezbednosti UN.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić iz Njujorka: "Posle pretnji Kurtija Srbi će da pate i plate, tražićemo hitnu sednicu SB UN"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јована

    8. februar 2024 | 19:17

    "Prisustvo predsednika Vučića na sednici SB UN je prilika da se čuje glas Srbije u međunarodnoj zajednici i da se iznesu argumenti i stavovi o stanju na Kosovu i Metohiji.

  • Mica

    8. februar 2024 | 20:04

    Situacija na Kosovu zahteva međunarodnu pažnju, a predsednik Vučić je tu da brani interese Srbije. Neka njegov govor bude odjek istine i pravde.

  • Јована

    8. februar 2024 | 19:16

    Govor predsednika Vučića na sednici SB UN predstavlja važan korak ka postizanju stabilnosti i održivog rešenja za Kosovo i Metohiju. Srbija se aktivno angažuje na međunarodnom nivou radi pronalaženja mirnog rešenja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA