Vreme čitanja: oko 1 min.

Petković: Ukidanjem dinara se udara na srpske institucije

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tema sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija bilo je ukidanje dinara na teritoriji Kosova i Metohije

  • 54
petar petković Jutjub printskrin tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i metohiju Petar Petković prisustvovao je sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. On je istakao da je održavanje sednice i govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića značajan za Srbiju.

- Održavanje sednice i govor predsednika predstavljaju izuzetan znača za Srbiju. Još jednom je potvrđen značar rezolucije 1244 i poštovanje Povelje Ujedinjenih nacija. Druga važna stvar jeste što je Savet bezbednosti UN moglo da čuje punu istinu o stradanju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji od režima Aljiba Kurtija, a kroz vrlo jezgrovit, tačan, jasan govor predsednika, sa mnogo činjenica. Treća važna stvar je da je predsednik razobličio kampanju laži Aljibna Kurtija. To je posebno važno, jer poslednjih meseci uglavnom u zapadnim medijima je prolazio narativ Prištine, koji sve vreme ide u smeru da će Beograd da napadne tzv. Kosovo - rekao je Petković za TV Pink.

On je dodao da je Vučić "naizgled koristio obične reči", ali da je dovor bio pažljivo sastavljen i da se vodilo računa "o svakom slovu onoga što je predsednik Vučić izgovorio".

- Kurti dovodi do nepopravljive štete za život Srba na KiM. On svojim nasilni i jednostranim aktima podvrgava Srbe nepodnošjivim uslovima života. Predsednik je jasno rekao šta znači ukidanje dinara, da se time udara direktno na opstanak srpskog naroda. Ukidanjem dinara se udara na srpske institucije, njihov temelj nje na platnom prometu Republike Srbije u dinarima. Srbi na KiM imaju pravo na finansijsku autonomiju, naše institucije su temelj za fomiranje zajednice srpskih opština - rekao je Petković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    10. februar 2024 | 13:47

    Подршка!

  • ava

    10. februar 2024 | 14:22

    Kurtijevim potezom da ukine dinar, srpske institucije su direktno pogođene jer su temelji njihovog funkcionisanja usko vezani za platni promet u dinarima.

  • ava

    10. februar 2024 | 14:23

    Sada su svi u svetu mogli da čuju jasno i glasno sta sve Kurti radi našem narodu na KiM,dosta on širi laži i krije istinu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA