Vreme čitanja: oko 2 min.

Vulin: Svoj ugled u svim slobodnim zemljama koristim da olakšam pozicije Srbije

J. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Aleksandar Vulin je kazao da stranci koriste opoziciju za svoje prljave planove prema Srbiji, ali da ujedno preziru opoziciju zato što niko ne voli izdajnike koji rade protiv svoje države i naroda

  • 0
Aleksandar Vulin Foto: Pokret Socijalista

Gostujući u vestima televizije Tanjug, doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin istakao je da opozicija svoje kontakte na Zapadu koristi kako bi naštetila Srbiji i srpskom narodu. Vulin je dodao da je rezolucija o Srbiji koju su izglasali evroposlanici u Evropskom parlamentu sramotna, te da je još veća sramota to što su im "u činu nanošenja zla našoj državi pomagali predstavnici  opozicije u Srbiji".

Odgovarajući na kritike o odlikovanju koje je dobio od predsednika Putina i o konekcijama sa ruskim bezbednosnim službama, Vulin je kazao da je on kao šef BIA imao konekcije sa svim struktura bezbednosti iz svih zemalja sveta, te da on svoj ugled na Istoku koristi kako bi Srbiji pomogao, dok opozicija koristi kontakte kako bi nanela zlo Srbiji.

"Ja sam bio šef BIA, ministar unutrašnjih poslova, ministar odbrane, nisam bio ministar sporta, sa kim da imam konekcije? Sa Olipmijskim komitetom ili sa bezbednosnim strukturama i Rusije i celim svetom?

Važno je kako koristite svoje konekcije. Vi imate opoziciju čije su konekcije bolje na Zapadu nego na Istoku, pa vidite da ih koriste da bi se uvele sankcije Srbiji. Zamislite da ja svoje konekcije u svim slobodnim zemljama sveta i u Kini, i u Rusiji i u Brazilu i u Venecueli i u Emiratima koristim da štetim Srbiji. Zamislite da ja svoj ugled u Rusiji koristim da se uvedu sankcije Srbiji ili da kažem da se poskupi gas Srbiji, mnogo su zapadni, na šta bi to ličilo, bio bih izdajnik. Ja svoja poznanstva i svoj autoritet i ugled koji uživam u slobodnim zemljama koristim da olakšam pozicije Srbije i da bi se razumela pozicija Srbije. Sa druge strane, oni odu u Strazbur i kažu: "Uvedite sankcije Srbiji". Kad neko traži sankcije za Srbiju, on je za mene ološ. Nikada ne bih iskoristio ni delić svog autoriteta na Istoku da bi otežao Srbiji. Kada vama dođe poslanik narodne skupštine Srbije u Strazbur i kaže: "U Srbiji su pokradeni izbori, to treba kazniti, uvedite sankcije", vi ste opravdali svu mržnju koja se gaji decenijama prema Srbiji, vi dajete opravdanje za svo zlo koje će se desiti Srbiji. Ja kada odem i na Istok i na Zapad, ja govorim najbolje o Srbiji i pravdam je gde god mogu i borim se za nju, a zašto to ne radi opozoicija?", istakao je Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin je kazao da stranci koriste opoziciju za svoje prljave planove prema Srbiji, ali da ujedno preziru opoziciju zato što niko ne voli izdajnike koji rade protiv svoje države i naroda.

"Da li je moguće da neko sedi pored Viole fon Kramon koja je aktivni albanski lobista i prihvata da ona govori da Kosovo nije unutrašnje pitanje Srbije? Kao doskorašnji šef BIA mogu da kažem da stranci preziru predstavnike opozicije, niko ne voli izdajnike. Mene mrze, njih preziru", poručio je doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA