Vreme čitanja: oko 1 min.

Krivični postupak protiv sedmoro Srba u Osojanu, Goraždvecu i Vidanju

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Portparol tužilaštva u Peći Škodran Nikći, rekao je prištinskim medijima da se nakon akcije, protiv osumnjičenih vode istrage

  • 0
Policija automobil kola rotacija Foto: Shutterstock

Iz Tužilaštva u Peći potvrdili su da su u toku istrage protiv sedmorice Srba, zbog sumnje da su povezani sa strukturama Vlade Srbije, odnosno njenim Privremenim organima u srpskim selima Goraždevac, Osojane i Vidanje na KiM, prenosi RTS.

Pod istragom su osobe srpske nacionalnosti koje je policija zatekla u prostorijama Privremenih organa za opštine Peć, Istok i Klina, tokom akcije 3. februara. Prištinske vlasti ta tela Vlade Srbije smatraju nelegalnim strukturama.

Nakon policijskog pretresa, po nalogu tužilaštva u Peći, objekti navedenih privremenih organa u Goraždecu kod Peći, Osojanu kod Istoka i Vidanju kod Kline su zatvoreni.

Portparol tužilaštva u Peći Škodran Nikći, rekao je prištinskim medijima da se nakon akcije, protiv osumnjičenih vode istrage.

“U akciji sedam osoba je sprovedeno u policiju, gde su saslušani kao sumnjiva lica i po ovlašćenju tužioca protiv njih su pokrenuti krivični postupci. Trenutno policija, na zahtev tužilaštva, sprovodi istragu i prikuplja druge dokaze”, rekao je Nikći.

Preneo je da je tokom akcije, pored popisa pretresanih kancelarija, oduzeta i brojna dokumentacija.

"Oduzeta je kompjuterska oprema, telefoni i brojni dokumenti sa natpisima i pečatima srpske države, dok su odlukom tužioca oduzeti i istovremeno ih je obezbeđivala kosovska policija na licu mesta“, rekao je Nikći.

Pre akcije u regionu Peći, zatvorene su kancelarije PO opština Gora, Suva Reka, Orahovac i Prizren.

Pre dve godine policija je u Štrpcu zatvorila prostorije i iz njih zaplenila dokumentaciju Privremenog organa istomene opštine.

Akcije policije u regionu Peći i na Gori pratili su ministar unutrašnjih poslova Đeljalj Svećlja, kao i ministar administracije lokalne samouprave Eljbert Krasnići.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA