Vreme čitanja: oko 1 min.

Kurti tvrdi da Beograd namerava da ostavi otvorenu mogućnost invazije na KiM

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpisivanje sporazuma između Kosova i Srbije hitnije je nego ikad

  • 9
Aljbin Kurti Foto: Tanjug/AP

Premijer orivremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izneo je danas tvrdnju da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije potpisao Briselski sporazum kako bi ostavio otvorenu mogućnost "invazije" na Kosovo i Metohiju.

On je te tvrdnje izneo na skupu o bezbednosnim izazovima za Zapadni Balkan, koji je u Londonu organizovao institut Čatam haus (Chatham House Institut) i dodao da Evropska unija treba pažljivo da razmotri demokratske reforme zemalja Zapadnog Balkana, kako bi se smanjio rizik od bilo kakvih potencijalnih tenzija, prenosi Koha.

"Potpisivanje sporazuma između Kosova i Srbije hitnije je nego ikad. Sporazum koji imamo nije potpun, jer nam je potreban bonafide sporazum da bismo imali legitimitet i njegovu implementaciju. Nepotpisivanjem, Vučić zadržava otvorenu opciju invazije na Kosovo. Ne vidim nikakvo drugo suštinsko značenje ovog odbijanja potpisivanja, osim ovoga, oni žele da ova vrata ostanu otvorena, kako bi imali druge prozore da se vrate i ponove agresiju", rekao je Kurti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    13. februar 2024 | 13:19

    To neće biti invazija, već oslobodjenje okupiranog Kosmeta od strane arnautske gamadi i američko-britansko-nemačkih imperijalista. A tada, znajte, naplatićemo vam za sve...

  • Qrsula

    13. februar 2024 | 14:27

    Kurti se očigledno uplašio one parole: - "Kad se vojska na Kosovo vrati", samo što to nije invazija već logičan čin. Srpska vojska u istoriji nikada nije vršila invaziju na tuđu teritoriju pa tako se ni povratak na KiM ne može zvati invazijom.

  • Jovan Ktć

    13. februar 2024 | 14:08

    Kurti, da je pametan, kao što nije, ušao bi zajedno, u okviru Srbije, mnogo pre u EU. Njima to očigledno nije prioritet, već tzv. velika Albanija. Lupa gluposti da će Srbija napasti deo svoje sopstvene teritorije. To će se možda dogoditi, ali radi oslobađanja od Šiptarskih uzurpatora i stranih imperijalista , a onda Ameri moraju da se čiste sa naše vekovne teritorije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA