≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

I predsednik Kine čestitao Vučiću Dan državnosti

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pod Vašim rukovodstvom, ekonomski razvoj i društvena izgradnja u Srbiji beleže izvanredne reztultate, a životni standard građana se neprekidno poboljšava, napisao je Si Đinping

  • 4
Si Đinping, Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/AP, Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas čestitku predsednika Narodne Republike Кine Si Đinpinga povodom Dana državnosti. 

„Poštovani gospodine predsedniče, povodom Dana državnosti Republike Srbije, želim u ime Vlade i naroda Кine, da Vama i prijateljskom srpskom narodu uputim srdačne čestitke i lepe želje.

Pod Vašim rukovodstvom, ekonomski razvoj i društvena izgradnja u Srbiji beleže izvanredne reztultate, a životni standard građana se neprekidno poboljšava. Srbija se zalaže za nezavisnost, a njen međunarodni položaj i uticaj se stalno unapređuju. Кao dobar prijatelj Srbije, Кina se raduje ovakvim uspesima. navodi se u čestitki Si Đinpinga.

Dodaje se da se pod zajedničkim vođstvom, poslednjih godina kinesko-srpski odnosi doživeli su iskorak napred.

- Naše dve zemlje imaju čvrsto političko međusobno poverenje i uzajamno se podržavaju u vitalnim interesima, a dubina i širina praktične saradnje se kontinuirano povećavaju, kvalitet i efikasnost se stalno unapređuju, dajući pozitivan doprinos razvoju obe strane, kvalitetnoj zajedničkoj izgradnji „Pojasa i puta“ i izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo. Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Кine i Srbije. Spreman sam da sa Vama ulažem zajedničke napore kako bismo intenzivirali razmene naše dve zemlje na svim nivoima, produbljivali sveobuhvatnu saradnju i unapredili kinesko-srpsko sveobuhvatno strateško partnerstvo na još viši nivo. Vašoj zemlji želim prosperitet, a narodu sreću i blagostanje“, navodi se u čestitki predsednika Si Đinpinga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Требиње Леотар

    14. februar 2024 | 12:28

    🤣🤣🤣

  • Ljubiša

    14. februar 2024 | 13:12

    A je l' mu i Kurti čestotao? 🤔🤔🤔

  • Ivan

    14. februar 2024 | 12:42

    Srbi od silnog blagostanja masovno napuštaju Srbiju. Možda svi idu u Kinu, tamo žive u izobilju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA