Vreme čitanja: oko 1 min.

Grenel: Bisljimi napao Lajčaka, Kurti i Osmani udaljavaju sve strane

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

''Jao. Čovek Aljbina Kurtija, Besnik Bisljimi, sada napada Lajčaka. Kurti i Osmani udaljavaju sve strane'', napisao je Grenel

  • 1
Aleksandar Vučić i  Ričard Grenel, uručenje  Ordena srpske zastave Foto: Tanjug/Rade Prelić

Bivši američki izaslanik za Zapadni Balkan Ričard Grenel nazvao je izjave zamenika premijera privremenih prištinskih institucija Besnika Bisljimija o sastanku specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka sa predstavnicima Radne grupe Nacionalnog konventa o EU za poglavlje 35 i delegacije Srba sa KiM ''napadom''.

''Jao. Čovek Aljbina Kurtija, Besnik Bisljimi, sada napada Lajčaka. Kurti i Osmani udaljavaju sve strane'', napisao je Grenel na svom nalogu na mreži Iks.

Ranije danas Bisljimi je kritikovao Lajčaka jer u svojoj objavi o sastanku sa predstavnicima Nacionalnog konventa EU (NKEU) nije spomenuo da se radi o NKEU iz Srbije, tvrdeći da to pokazuje da Lajčakov pristup prema stranama u procesu normalizacije odnosa "nije fer i neutralan".

Koordinator Nacionalnog konventa za Poglavlje 35 Dragiša Mijačić juče je saopštio da članovi Radne grupe Nacionalnog konventa o EU za poglavlje 35 i delegacija Srba sa Kosova i Metohije borave u Briselu, kako bi zvaničnike EU upoznali sa izazovima sa kojima se susreće srpska zajednica u pokrajini.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA