Vreme čitanja: oko 3 min.

Vučević: Formiranje Pokreta moguće sa svima koji Srbiju vide kao slobodnu zemlju

I. A.

Vreme čitanja: oko 3 min.

On je rekao da SNS koju predstavlja pruža apsolutnu podršku predsedniku Republike za formiranje tog pokreta

  • 37
SNS sednica Miloš Vučević Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je, komentarišući planove u vezi sa formiranjem Pokreta za narod i državu, da ne može da govori detaljnije od onoga što je najavljeno, osim da se očekuju razgovori sa svima koji Srbiju vide kao slobodnu i nezavisnu državu.

"Sa različitim političkim strankama, grupama, pojedincima, udruženjima građana. Svima onima koji vole pre svega Srbiju, za koje je Srbija slobodna i nezavisna država, suverena, koja donosi sopstvene odluke, odnosno odluke u sopstvenom interesu, državnom, narodnom i nacionalnom, mogu i treba da budu deo tog pokreta, odnosno da budu deo dijaloga, razgovora koji će nas voditi ka stvaranju pokreta", rekao je Vučević za TV Prva.

On je rekao da SNS koju predstavlja pruža apsolutnu podršku predsedniku Republike za formiranje tog pokreta.

Na pitanje da li očekuje da će socijalisti biti u tom pokretu, Vučević je rekao da očekuje da se predsednik SPS-a izjasni po tom pitanju.

Svrha formiranja Pokreta, objasnio je Vučević, je jači politički blok koji treba da sačuva državu.

"Taj Pokret je u stvari ideja, on je inicijativa", istakao je Vučević i naveo da u ovom trenutku nema nekog statuta ili nekog potpuno definisivnog programa.

"On ima tu inicijativnu ideju, da se ujedine svi koji žele Srbiju kao slobodnu i nezavisnu državu. Bez obzira da li sve isto gledamo, da li o svemu isto mislimo", rekao je Vučević.

Kada je reč o jedinstvu vladajuće većine u Skupštini Grada Beograda, Vučević je rekao da će se to da li ga ima videti 19. februara i da su šanse "pola - pola" da se formira nova većina ili da nema nove većine i da se ide na nove izbore.

"Neće ni to biti tragedija. Šta je izvesnije možda u tom trenutku? Kada vam kažem da je pola-pola, ali ne mislim kladioničarski, nego prosto taj politički proces. Ima razgovora, ima nekih informacija, poruka i ovakvih i onakvih. Mi smo spremni kao SNS da sa socijalistima i eventualno još jednom odborničkom grupom napravimo većinu. Ako nema te želje, ako oni misle da ne treba da se formira većina, ako ne žele da budu deo većine, idemo na izbore", rekao je Vučević.

Istakao je misli da to odlaganje nije dobro za Beograd zato što će biti novih par meseci sa privremenim organom i možda sa gubitkom nekog ritma koji bi glavni grad morao da ima, pre svega po pitanju ekonomije i očekivanja građana.

"Što se tiče SNS, niko ne može da nas ucenjuje. Neko pokušava. Niko ne može da nas ucenjuje. Takođe, nisam siguran da svi dobro procenjuju kako će proći na novim izborima", rekao je Vučević.

Dodao je da neće biti formiranja Skupštine grada "po svaku cenu", već da će ili biti političkog dogovora, legalnog i legitimnog, ili "nema većine i ide se na nove izbore".

Na pitanje da li vidi sebe na mestu premijera u novoj vladi, Vučević je kazao da on vidi pre svega Srbiju kao slobodnu državu i da je tu ako može nešto pomoći u toj politici.

"Ako ne mogu da doprinesem, opet ću da navijam i da nešto radim da bi Srbija bila slobodna i nezavisna država. Ne mislim da je najvažnija neka formalna pozicija. Svestan sam i svog znanja i neznanja, kao i svoje energije ili manjka energije i ne zanosim se u smislu da mogu sve da radim, jer ne znam sve da radim, ali neke stvari koje mogu pomoći i ako se proceni da sam koristan, tu sam", kazao je Vučević.

On je dodao da je veoma ponosan na to što je ministar odbrane i podpredsednik Vlade, jer kako naglašava, tu ima mnogo posla.

"Nisam neko ko po svaku cenu nešto mora dodatno da radi, da bih pokazao kakve imam veštine. Ako predsednik proceni da treba da radim nešto drugo ili da ne radim ništa ili da nastavim ovo, ja ću to sa zadovoljstvom prihvatiti bez sujete i bez uvređenosti ili nekog ushićenja, već sa jednim normalnim racionalnim pristupom", kazao je Vučević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA