Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić: Dug, otvoren i sadržajan razgovor sa američkim senatorima

I. A.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić je naveo da je ponovio veliku zabrinutost za bezbednost i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ističući važnost zaštite njihovih interesa i uslova za normalan život, pogotovo imajući u vidu i poslednji potez Prištine, koja je ukinula dinar kao legitimno sredstvo plaćanja, čime je na bezobziran način ugrožena egzistencija srpskog stanovništva

  • 11
Skok u budućnost - Srbija EXPO 2027 Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Marko Đoković

Predsednik SrbijeAleksandar Vučić izjavio je danas da je u Minhenu imao dug, otvoren i sadržajan razgovor sa senatorima Džin Šahin, Pitom Riketsom i Krisom Marfijem.

"Istakao sam da je česta komunikacija između Srbije i SAD, kao izuzetno važnog partnera naše zemlje, od ključnog značaja u jačanju veza između naših zemalja i rešavanju ključnih pitanja od zajedničkog interesa", napisao je predsednik Srbije na instagram profilu budućnostsrbijeav.

Vučić je naveo da je ponovio veliku zabrinutost za bezbednost i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ističući važnost zaštite njihovih interesa i uslova za normalan život, pogotovo imajući u vidu i poslednji potez Prištine, koja je ukinula dinar kao legitimno sredstvo plaćanja, čime je na bezobziran način ugrožena egzistencija srpskog stanovništva.

"Naglasio sam potrebu za nastavkom dijaloga u cilju rešavanja sve jačih pritisaka sa kojima se svakodnevno suočava srpski narod na KiM i zahvalio na podršci SAD u pronalaženju mirnog i održivog rešenja ovog pitanja", naglasio je predsednik Srbije.

On je naveo da je, drugog dana Minhenske bezbednosne konferencije, sa američkim senatorima razgovarao i o bilateralnim odnosima, pitanjima regionalne stabilnosti i aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, kao i o jačanju ekonomske saradnje i investicijama u velike projekte koje Srbija pokreće u sklopu EXPO 2027.

"Zahvalio sam SAD na podršci koju pružaju Srbiji na evropskom putu, kao i našem opredeljenju da nastavimo sveobuhvatni razvoj zemlje u svim oblastima", naglasio je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zvezdana statimirovic

    17. februar 2024 | 11:56

    Saradnja između Srbije i SAD-a u rešavanju pitanja Kosova i Metohije predstavlja primer konstruktivnog dijaloga i zajedničkog angažmana za postizanje održivog rešenja. Predsednik Vučić je u ovom kontekstu pokazao liderstvo i otvorenost za saradnju sa svim relevantnim akterima u postizanju mira i stabilnosti u regionu.

  • Tamara

    17. februar 2024 | 11:22

    Vucic radi za svoju zemlju najbolje!

  • Ena

    17. februar 2024 | 11:41

    Vučić koristi priliku na Minhenskoj konferenciji da svetskim liderima predstavi tešku situaciju Srba na KiM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA