Vučić razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Kine: Pričali i o stepenu ugroženosti srpskog naroda na KiM

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 21

Predsednik je na svom Instagram profilu objavio da je kineskog ministra obavestio o sve težim uslovima za život u južnoj srpskoj pokrajini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Minhenu sa Vang Jiem, članom Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, direktorom Kancelarije Komisije za spoljne poslove CK KPK i ministrom spoljnih poslova Kine.

Predsednik je saopštio da je obavestio kineskog ministra spoljnih poslova Vang Jija o stepenu ugroženosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Razgovarali smo i o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji između Srbije i Kine i još jednom potvrdili čelično prijateljstvo naše dve države i naroda. Obavestio sam ga o stepenu ugroženosti srpskog naroda na KiM i sve težih uslova za život u južnoj srpskoj pokrajini", naveo je Vučić na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

On je istakao da je razgovor sa Vangom bio srdačan, kao i da su se njih dvojica osvrnuli na najbitnija globalna pitanja kada je reč o bezbednosti i izazovima sa kojima se svet danas suočava.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić se prethodno, drugog dana Minhenske bezbednosne konferencije, sastao sa delegacijom američkih senatora na čelu sa senatorkom Džin Šahin, kojima je preneo veliku zabrinutost za bezbednost i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

On je sa američkim senatorima razgovarao i o bilateralnim odnosima, pitanjima regionalne stabilnosti i aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, kao i o jačanju ekonomske saradnje i investicijama u velike projekte koje Srbija pokreće u sklopu EXPO 2027.

Predsednik Srbije je, takođe, razgovarao sa predsednikom Vlade Bavarske Markusom Zederom o investicijama i jačanju veza između Srbije i Bavarske.

U planu su i sastanci Vučića sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Janom Borgom, visokim predstavnikom Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom.

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    17. februar 2024 | 12:56

    Položaj Srba na KiM je tema broj jedan za Srbiju

  • Igor

    17. februar 2024 | 12:40

    Kina uvek bila i uvek će biti veliki prijatelj Srbije

  • luka

    17. februar 2024 | 12:54

    Važan susret i razgovor za našu južnu pokrajinu sa našim velikim kineskim prijateljima .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA