Vreme čitanja: oko 1 min.

Brnabić odgovorila Rotu: Ovako to izgleda kada vas pristrasnost zaslepi

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednica Vlade Srbije odgovorila je Rotu rekavši da je u pitanju lažna vest

  • 11
SNS sednica Ana Brnabić Foto: Tanjug/Marko Đoković

Premijerka Srbije Ana Brnabić odgovorila je na društvenoj mreži "X" (Twitter) nemačkom političaru Mihaelu Rotu, nakon što je podelio montirani video govora predsednika Aleksandra Vučića na Dan državnosti.

Rot je na društvenoj mreži napisao da Srbija "sve više i više liči na autoritarni režim" i upitao Ameriku i Evropsku uniju da li je još negde slična situacija.

Ipak, predsednica Vlade Srbije odgovorila mu je rekavši da je u pitanju lažna vest.

- Ovako to izgleda kada vas pristrasnost zaslepi. Mihael Rot je nekada bio jedan od onih političara koji dvostruko, ili čak trostruko proveravali informacije pre nego što ih objave (ili podele). Onda je njegova pristrasnost prema Srbiji i Aleksandru Vučiću postala toliko jaka i očigledna da je počeo da veruje u sve što odgovara njegovom pogledu na stvarnost. Otuda i tvit ispod koji predstavlja školski primer lažnih vesti i kampanje dezinformacija. Sramota - napisala je Brnabić.

Ona je dodala da se Rot nije pitao da li se isto dešava u drugim zemljama kada je otkriven spomenik Aljbinu Kurtiju u Podujevu.

- Istovremeno, kada je otkriven spomenik Aljbinu Kurtiju u Podujevu, 14. februara, on nije pitao da li se to dešava u nekoj drugoj demokratiji – da se otkrije statua osobe koja je živa i još na funkciji! To nije bio znak diktature ili jednostavnog nedostatka elementarne pristojnosti? Ne. Zato što su to uradili ljudi koje Mihael Rot podržava. Zaključak: takva očigledna pristrasnost ne samo da vas zaslepljuje, već vas diskredituje - poručila je premijerka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lana

    18. februar 2024 | 18:03

    Samo pokazuju da su protiv Vučića i sve će objaviti samo da bi mu naškoldili. Sreća narod zna pravu istinu.

  • Tamara

    18. februar 2024 | 14:53

    Bravo Ana Brnabic,dobro ste im odgovorili!

  • zvezdana statimirovic

    18. februar 2024 | 20:52

    Ovakvo ponašanje Rotovog kalibra je pogubno za novinarstvo i integritet političkog angažmana!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA