Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikodijević: Opozicija je mržnju prema Vučiću prenela na državu

T. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikodijević: Opozicija je mržnju prema Vučiću prenela na državu

  • 0
Kirjakos Micotakis, Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Član Privremenog organa grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je večeras da je opozicija svoju mržnju prema Aleksandru Vučiću prenela na mržnju prema Srbiji, a da je proslavu Dana državnosti kritikovala sa pozicije "građanske opcija koja za sebe smatra da je iznad ostalih".

"Mi smo ona druga krezuba Srbija, nepismena, neobrazovana i to je zabava za tu Srbiju, a za tu elitističku Srbiju postoje neka druga vrsta zabave. Oni su mržnju prema Vučiću preneli na mržnju prema državi izjednačavajući uspehe koje Vučić postiže sa državom", ocenio je Nikodijević gostujući na TV Pink.

Istakao je da je program za Dan državnosti ove godine bio bogat i izuzetno organizovan, posebno u Beogradu.

BEOGRAD SKUPSTINA SEDNICA Foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Imali smo uveče na Savskoj promenadi vatromet i laserski šou sa dronovima, što je korišteno prvi put kod nas. Mislim da tako treba obeležavati nacionalne praznike", rekao je Nikodijević.

Na pitanje da prokomentariše brojne uvreda koju je doživela muzičarka Aleksandra Kovač zato što joj je dodeljen orden, Nikodijević je naveo da je to samo zato što je pristojna žena i što je znala da zahvali predsedniku Vučiću.

Kako je rekao, pristojnost prema Aleksandru Vučiću izaziva reakciju kod jednog dela opozicije koja misli da se politika vodi tako što ćete vikati "mrzim Vučića" i da će na tome dobiti glasove.

"Naravno, onda se pitaju zašto su izgubili svake izbore. Zato što je ta politika limitirana i ona ne može da dobije većinu u Srbiji zato što građani Srbije prepoznaju šta je Aleksandar Vučić, vlada Srbije, svi mi zajedno u Beogradu, uradili za ovaj grad, za ovu zemlju i koliko danas se Srbija razvija", rekao je Nikodijević.

Govoreći o paljenju lutke predsednika Vučića na manifestaciji u Kaštel Starom u Hrvatskoj, Nikodijević je rekao da su Hrvati opterećeni Srbijom, i da se svaka politička kriza u Hrvatskoj rešava mržnjom prema Srbima.

"Oni su opterećeni Srbijom. Drago mi je što mi tako ne razmišljamo. I što nemamo tu percepciju, kada su Hrvati u pitanju. Mi dobro znamo kakav odnos imaju prema nama, ali mi smo normalno društvo, na tome ne može da dobite glas u Srbiji. U Srbiji možete da dobijete glas na tome šta ste uradili za ovu zemlju", ocenio je Nikodijević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA