Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi ambasador Srbije u Beču predao akreditive predsedniku Austrije

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Srbija je značajan partner Austriji i zato je važno dodatno unapređenje svih oblika saradnje dve zemlje, uz još jaču podršku evrointegracijama Srbije“, rekao je Aleksander Van der Belen

  • 1
Austrija, Srbija, austrijska i srpska zastava Foto: Shutterstock

Marko Blagojević, novi ambasador Srbije u Beču predao je danas akreditive predsedniku Austrije. Aleksander Van der Belen je Blagojeviću poželeo srdačnu dobrodošlicu, prenosi Kosovo online.

Van der Belen je ukazao na značaj saradnje Austrije i Srbije, na svim poljima, ističući da srpska dijaspora, koja je najbrojnija i dobro integrisana u Austriji, daje poseban doprinos dobrim bilateralnim odnosima.

"Srbija je značajan partner Austriji i zato je važno dodatno unapređenje svih oblika saradnje dve zemlje, uz još jaču podršku evrointegracijama Srbije“, rekao je Van der Belen.

Ambasador Srbije Marko Blagojević preneo je svom domaćinu pozdrave predsednika Aleksandra Vučića. Izrazio je nadu da će predsednik Austrije, čim mu to obaveze budu dozvolile, posetiti Srbiju.

Blagojević, prethodno ambasador Srbije na Kipru, postavljen je prošle godine na dužnost u Beču.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić se sastao sa ruskim ambasadorom Harčenkom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S

    20. februar 2024 | 17:46

    Ovaj rodjen za ambasadora, iz fotelje u fotelju. To je u Srbiji zakon, kad stari foteljasi odu u penziju, u fotelje sedaju njihova deca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA