Srbi sa severa Kosova podržali odluku vlade o preispitivanju dvostrukih plata

Načelnik kosovskomitrovičkog Okruga Radenko Nedeljković od radnika zaposlenih u državnim institucijama na Kosovu očekuje da prestanu da primaju novac od kosovske vlade

  • 2

Predstavnici Srba sa severa Kosova podržali su odluku vlade Srbije koja je danas naložila nadležnim organima državne uprave da bez odlaganja utvrde koji zaposleni primaju plate i od kosovskih institucija i da prema njima preduzmu sve zakonske mere.

Predstavnici Srba sa severa Kosova su gostujući na TV “Most” u Zvečanu istakli da pozdravljaju ovu odluku vlade Srbije i da su pitanje tzv. duplih plata preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju sami inicirali, a da sada očekuju da vide rezultate.

Načelnik kosovskomitrovičkog Okruga Radenko Nedeljković izjavio je da je vlada Srbije ovom odlukom pokazala zrelost i odlučnost i da od radnika zaposlenih u državnim institucijama na Kosovu očekuje da prestanu da primaju novac od kosovske vlade.

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić rekao je da podržava današnju odluku vlade Srbije, pomenuvši i duple penzije, dupla socijalna davanja, ali i dupla lična dokumenta koja poseduju Srbi na Kosovu.

Ristić je istakao da se sada očekuje da se vidi kako će se u praksi realizovati odluka vlade Srbije i da ne bi bilo dobro da, kao ranije, poslodavci daju otkaze pojedinim radnicima koji su primali plate kod drugih poslodavaca, a onda ih srpski sud vraćao nazad na posao.

"Onaj ko se zalaže za opstanak države Srbije na ovim prostorima ne može da računa da prima platu iz Prištine", rekao je on ukazavši na spremnost da, u skladu sa nadležnostima, odluka vlade bude sprovedena u institucijama opštine čiji je predsednik.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da Albanci na svaki mogući način žele da prikažu međunarodnoj zajednici kako Srbi žele da se integrišu u tzv. kosovsko društvo i kako prihvataju kosovsku nezavisnost.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    19. oktobar 2012 | 00:20

    Pa gospodine Vucicu i ostali beograski glasnogovornici za vas je priznavanje kosova to ako je neko Srba uzeo platu iz kosovskog budzeta a sve ostalo nema veze... a to je ovo : IZVOD IZ MATICNE KNJIGE RODJENIH republike kosova, DRZAVLJANSVO (KOSOVAR) republike kosova, LICNA KARTA republike kosova, SAOBRACAJNE DOZVOLE I TABLICE za automobile republike kosova,izvodi i drzavljanstva za nasu decu republike kosova... pa gospodo mi Srbi sa kosova smo uz "vasu veliku pomoc" na ovaj nacin i vise nego priznali republiku kosovo (naravno na to ste nas VI naterali da postenemo KOSOVARI ) a sada ste resili da se malo bavite postenjem (poser..... se ja na to vase postenje )i optuzujete Srpski narod sa Kosova kako je priznao drzavu kosovo tako sto je resio da prima vaucere od te iste drzave kosovo, usput smo vec sve morali da prihvatimo.... ovde ne vaze ni tablice, ni licne karte, ni vozacke dozvole drzave Srbije a vas to ocigledno ne zanima .... vi imate drugi cilj, a to je da nas polako otkacite i ostavite, ja jedva cekam da VI gospodo na osnovu nekog spiska, nekog novinara, neke vase televizije, ukinete platu ili date otkaz nekom Srbinu sa kosova........pa da advokati zarade debele dnevnice od drzave Srbije ....... a i mi odstetne zahteve od vas....

  • beretka

    19. oktobar 2012 | 10:31

    Svaka čast Aco !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA