Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić sutra nastavlja konsultacije o mandataru, pozvane još dve liste

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Razgovorima sa predstavnicima lista "Politička borba Albanaca se nastavlja - Šaip Kamberi" i "Ruska stranka - Slobodan Nikolić" Vučić je danas počeo konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade

  • 14
Aleksandar Vučić Printskrin: Tanjug

Predsednik SrbijeAleksandar Vučić nastaviće sutra konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade, a na razgovore su pozvani predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara i liste "Usame Zukorlić - Ujedinjeni za pravdu - Stranka pravde i pomirenja - Bošnjaci Sandžaka - Tomislav Žigmanov - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini".

Sastanak sa predstavnicima liste "Savez vojvođanskih Mađara - Za našeg predsednika, za našu zajednicu, za budućnost!", predviđen je u 10.30 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Kako je saopštila pres služba predsednika, predstavnici liste "Usame Zukorlić - Ujedinjeni za pravdu - Stranka pravde i pomirenja - Bošnjaci Sandžaka - Tomislav Žigmanov - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini", pozvani su na razgovor u 11.45 sati.

Razgovorima sa predstavnicima lista "Politička borba Albanaca se nastavlja - Šaip Kamberi" i "Ruska stranka - Slobodan Nikolić" Vučić je danas počeo konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade.

Kako je predviđeno Ustavom, predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika Vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi izbor Vlade.

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    26. februar 2024 | 12:11

    Vučić je demokrata, prvo razgovor sa predstavnicima svih lista i onda odluka o novom premijeru Srbije.

  • ceca

    26. februar 2024 | 12:10

    Pozivanje predstavnika Saveza vojvođanskih Mađara i liste "Usame Zukorlić - Ujedinjeni za pravdu - Stranka pravde i pomirenja - Bošnjaci Sandžaka - Tomislav Žigmanov - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini" na konsultacije pokazuje da predsednik Vučić želi čuti glasove različitih etničkih i političkih grupacija.

  • Ana

    26. februar 2024 | 12:08

    Opozicija se jedina nece udostojiti da se odazove pozivu na konsultacije. Najlakse im je da kukaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA