Drašković: Zamajavaju narod Kosovom!

"Kosovo se može vratiti samo ratom, a pitanje je da li Srbija može sada da ratuje i kako bi to prošlo", kaže lider SPO-a

  • 2

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković kaže da Srbija propada, i da je u takvoj Srbiji potrebna "kosovska priča" kako se ne bi rešavala egzistencijalna pitanja naroda.

- Srbija propada, a u toj Srbiji na kosovskoj priči tovi se patriotska antinacionalna elita. Narod se obmanjuje pričama o teritorijalnom suverenitetu i integritetu. Nema Srbije na Kosovu, ima srpskog naroda, crkava, manastira - kaže Drašković.

Drašković kaže da je u najvećem interesu Srbije da shvati šta ne može i šta jedino može, i da "krenemo u najširu normalizaciju odnosa između Srbije i Kosova".

- Mi Kosovo ne moramo formalno da priznamo, teško nam pada što je Kosovo izgubljeno, ali je izgubljeno - kaže Drašković i dodaje da se Kosovo može vratiti samo ratom, a pitanje je da li Srbija može sada da ratuje i kako bi to prošlo.

Drašković navodi da nam je Kosovo "specijalni sused" i da sa njima treba da se uspostave sve kulturne, ekonomske i druge veze.

On dodaje da "Srbija čeka svog De Gola", koji bi stavio tačke na laži o obmane.

- A najveća je da nam 1244 garantuje suverenitet i teritorijalni integritet. Upravom tom rezolucijom Srbija je morala da povueče svaku vlast i upravu sa cele teritorije Kosova. Tom rezolicujom je Albancima dato pravo na samoopredeljenje, koje su iskoristili - kaže Drašković.

On dodaje da bi bilo mudro prihvatiti nestatusni deo Ahtisarijevog plana.

- Nama je ponuđena zaštita za Srbe, crkve, manastire, posebne i specijalne veze srpskih opština sa državom Srbijom... Garantuje se da je svaki manastir svojina SPC sa sedištem u Beogradu. Srpski zvanični jezik kao i albanski. To je taj Z-4. Srbija mora da dobije svog De Gola, onog koji će kazati 'da, prihvatam nestatusni deo Arisarijev plana, prihvatam Z-4. Onaj koji to uradi zadužio je Srbiju - kaže Drašković.

(D. Z. / B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    19. oktobar 2012 | 11:12

    Dosadan si bre vise, shvati da vise nikoga ne zanimas u ovoj zemlji.

  • Војвода Путник се преврће у гробу

    19. oktobar 2012 | 18:02

    Војвода Путник се преврће у гробу Како би ово све тешко пало војводи Путнику спском а светски признатом, правом војсковођи који је тријумфално истерао Отомане 1912. и тиме вратио суверенитет Србије над Косовом. Узалудно су дали животе за Србију тада 1912 године 678 мртвих и 3280 рањених Срба, јер је катастрофалан и лош српски Милошевићев владајући режим не водећи бригу о интерсу грђана Србије и државе Србије, погубном политиком сукоба са најмоћнијим западним силама на свету и НАТО-ом довео до трајног губитка Косова и страдања и прогона незаштићених, гетоизираних Срба на Косову. Иста катастрофална власт је довела до страдања и бруталног прогона Срба из Хрватске избацујући преварантске популистичке пароле »Београд се брани у Книну« итд....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA