Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić danas nastavlja konsultacije o mandataru: Pozvani "Mi-glas iz naroda"

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus

  • 27
Zgrada predsedništva Srbije Foto: Nikola Tomić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je na današnje konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade predstavnike izborne liste ”Mi-glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović”.

Početak konsultacija najavljen je za 8.30 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, najavljeno je iz pres službe predsednika Srbije.

Vučić je započeo konsultacije o mandataru za sastav nove vlade u ponedeljak, 26. februara, razgovorima sa predstavnicima liste "Politička borba Albanaca se nastavlja-Šaip Kamberi" i "Ruska stranka-Slobodan Nikolić".

Narednog dana obavio je razgovore s predstavnicima liste Saveza vojvođanskih Mađara, kao i s predstavnicima liste "Usame Zukorlić- Ujedinjeni za pravdu-Stranka pravde i pomirenja-Bošnjaci Sandžaka-Tomislav Žigmanov-Demokratski savez Hrvata u Vojvodini".

Predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi većinu za izbor vlade.

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Verka

    1. mart 2024 | 08:00

    Postizanje većine za izbor vlade je ključno za stabilnost i efikasno vođenje države, a predsednik Vučić preuzima odgovornost za donošenje najboljih odluka u interesu građana Srbije.

  • Keti

    1. mart 2024 | 07:51

    Očekujem se da će rezultati konsultacija odražavati stvarne želje i potrebe građana Srbije

  • Nevena

    1. mart 2024 | 08:05

    Vučićev poziv na konsultacije sa širokim spektrom političkih aktera demonstrira njegovu želju za demokratskim i participativnim procesom formiranja vlade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA