Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar Dačić uputio saučešće povodom smrti bivšeg kanadskog premijera

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Uvažena Mila, primite izraze iskrenog i dubokog saučešća zbog nenadoknadivog gubitka supruga i oca porodice Malruni, 18. premijera Kanade, svetskog lidera, ali i srpskog zeta, koji je podržavao srpsku zajednicu u Kanadi", navodi Dačić

  • 0
Ivica Dačić, diplomatska akdemija Ivica Dacic

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je saučešće supruzi bivšeg kanadskog premijera Brajana Malrunija.

"Uvažena Mila, primite izraze iskrenog i dubokog saučešća zbog nenadoknadivog gubitka supruga i oca porodice Malruni, 18. premijera Kanade, svetskog lidera, ali i srpskog zeta, koji je podržavao srpsku zajednicu u Kanadi, uvažavajući napore Dimitrija Pivničkog, oca svoje voljene supruge Mile da se podignu zadužbine, kao što je crkva Svete Trojice u Montrealu.

"I u ovom teškom trenutku sećamo se njegove poslednje posete Beogradu 2019. godine, kada sam imao čast da Vam uručim značajno priznanje Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije - Viteza Svetosavskog pacifizma. Tom prilikom smo, zajedno sa Brajanom, predstavili knjigu o Pivničkima pod nazivom „Milina zemlja predaka - porodica Pivnički u istoriji Novog Bečeja". Bilo je dirljivo gledati radost i ponos na licu svetskog lidera, koji je bio ponosan na svoju ženu sa kojom je osnovao porodicu.

"U ovim teškim trenucima, uveravam Vas da zemlja Vaših predaka Srbija saučestvuje u bolu porodica Malruni i Pivnički i izražava najdublju zahvalnost Brajanu za sve što je učinio za srpski narod. Slava mu i hvala!, navodi se u telegramu saučešća.

(Telegraf.rs)

Video: Dačić stigao u Kampalu na 19. Samit Pokreta nesvrstanih u Ugandi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA