≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Drugi dan Antalijskog diplomatskog foruma, Dačić stigao u Antaliju

E. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na marginama foruma u Antaliji, Dačić će imati bilatelarne susrete sa ministrima Moldavije, Gabona, Paname, Libana i Turske

  • 0
Ivica Dačić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić stigao je u turski grad Antaliju, gde će učestvovati na Antalijskom diplomatskom forumu.

Dačić će govoriti na panelu "Izazovi i mogućnosti na Balkanu", a pored njega i lidera regiona na panelu će učestvovati i specijalni predstavnik Velike Britanije za Balkan Stjuart Pič.

Na marginama foruma u Antaliji, Dačić će imati bilatelarne susrete sa ministrima Moldavije, Gabona, Paname, Libana i Turske.

Pored toga, šef diplomatije Srbije sastaće se sa generalnim direktorom Svetske organizacije za intelektualnu svojinu, kao i sa Visokim predstavnikom UN Alijanse civilizacija.

Antalijski diplomatski forum otvoren je juče, traje tri dana i okuplja gotovo 4.500 učesnika, uključujući 19 lidera država i 73 ministra, kao i 57 međunarodnih predstavnika.

Glavna tema foruma je "Unapređenje diplomatije u vremenima previranja", a kako su organizatori naveli, cilj je da se pruži zajednički okvir za razmišljanje u potrazi za mirnim izlaskom iz turbulentnog perioda u kojem se svet nalazi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Dačić stigao u Kampalu na 19. Samit Pokreta nesvrstanih u Ugandi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA