Vreme čitanja: oko 1 min.

Brnabić: Nastavićemo sa implementacijom preporuka ODIHR-a

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona je dodala da joj je drago što je ODIHR bio fer da "izlista" koje je sve prepruke Vlada Srbije ispunila, da li delimično, da li u potpunosti, a to je 54

  • 36
ODIHR IZVEŠTAJ BRNABIĆ Foto: Tanjug/Rade Prelić

Premijerka i potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić izjavila je danas da će u ponedeljak biti održan sastanak Radne grupe za implementaciju preporuka ODIHR-a koja, kako je podsetila, postoji još od 2019. godine.

"Nastavićemo sa implementacijom preporuka ODIHR-a", rekla je Brnabić na konferenciji za novinare u sedištu SNS posle sednice Predsedništva te stranke.

Ona je dodala da joj je drago što je ODIHR bio fer da "izlista" koje je sve prepruke Vlada Srbije ispunila, da li delimično, da li u potpunosti, a to je 54.

"Mnogi bi mogli da uče od nas, Nemačka na prvom mestu. Mi ćemo nastaviti sa implementacijom preporuka i kao predsednica vlade sam to uvek radila na inkluzivan način", rekla je Brnabić.

Na pitanje da prokomentariše izjavu opozicionog političara Miroslava Aleksića vezano za međunarodnu istragu o izborima, Brnabić je kazala da "izgleda da i Aleksić ima imaginarnog prijatelja kao njegov drug Borko Stefanović, jer niko od nas nije video tu međunarodnu istragu, ne samo u vladi, ni od vas medija".

"Dok god je u glavi (međunarodna istraga) Lazovića, Ćute, Aleksića, mi tu ne možemo previše da pomognemo...", rekla je Brnabić.

Ona je poručila da međunarodne istrage u obliku u kom opozicija želi nikada neće biti dok god se za to pitaju ljudi iz Srpske napredne stranke.

Ocenila je da će čitava kampanja opozicije biti bazirana da se predsedniku Aleksandru Vučiću onemogući da pozajmi svoje ime, pa su to proširili i na njegov lik, da on ne bude na listi koju želi da podrži što je, kako je rekla, suprotno svim demokratskim standardima.

Podsetila je da je nekadašnji predsednik Boris Tadić podržavao sve lokalne liste tada i da to nikome nije smetalo, pa ni tadašnjoj opozicionoj SNS koja je posle pobedila.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    2. mart 2024 | 17:32

    Vucic je neko ko uvek prihvati svaku preporuku, kritiku u cilju napretka

  • Ena

    2. mart 2024 | 18:15

    Srbija je sprovodila preporuke ODIHR - a, i nastaviće da ih sprovodi, a da li ostale zemlje to rade.

  • Tamara

    2. mart 2024 | 18:46

    Vucic je neko ko uvek prihvati svaku preporuku, kritiku u cilju napretka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA