Vreme čitanja: oko 3 min.

Ministar Mali: Izbori za Beograd su najvažniji do sada

M. B.

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Ja sam siguran da će birači to prepoznati"

  • 2
Skok u budućnost - Srbija EXPO 2027 Siniša Mali Foto: Tanjug/Marko Đoković

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da su predstojeći beogradski izbori, prema njegovom mišljenju, verovatno najvažniji izbori u skorašnjoj istoriji Srbije, jer je, kako je rekao, veoma važno u kom smeru će se Beograd razvijati i na koji način građani Beograda vide dalji razvoj svog grada, ali i zemlje.

Kako je rekao na TV Prva, posebno važno je da postoji jedinstvo rukovodstva na nivou lokalne samouprave i Republike, jer, kaže on, drugačije ne može.

"Dakle, mi zajedno radimo, zajedno rešavamo probleme, zajedno se bavimo i ulažemo u sve te velike projekte koje znače za sve lokalne samouprave, za celu Srbiju, ne samo za grad Beograd. Zamislite samo kako bi izgledalo ako ne postoji komunikacija između rukovodstva grada Beograda i vlade Republike Srbije. Nema rasta, nema projekata, nema napretka za Beograd", poručio je Mali.

Dodao je da je veoma važno da pokažemo jedinstvo i slogu i da postoji vertikalna integrisanost, saradnja i zajedništvo između grada Beograda i Republike Srbije u smislu projekata i da samo tako možemo da idemo napred.

"Ja sam siguran da će birači to prepoznati, kao što su već prepoznali našu politiku i da ćemo ostvoriti i bolji rezultat nego na prethodnim izborima", rekao je Mali.

Govoreći o opoziciji, Mali je rekao da nemaju polititiku niti programa osim reči mržnje prema Vučiću i njegovoj porodici, kao i da građani Beograda od njih nisu mogli da čuju ništa korisno u kampanji.

"Njihova je želja samo da Dragan Đilas dođe na vlast, da kako god znaju i imaju, uprkos većinskoj volji naroda i građana Srbije i građana Beograda, koji ih neće i koji ih ne žele. Njima treba neko drugi da ih dovede na vlast. Rekao sam, samo iz njihovih sitno-sopstveničkih interesa, pogotovo Dragana Đilasa", poručio je Mali.

On smatra da bi bilo dobro da se izbori održe što pre.

"Dobra odluka je ta idemo ponovo na beogradske izbore, ajmo ponovo da se izmerimo, da vidimo kako će i šta će reći građani. Izlazimo opet sa konkretnim programima, pričali smo o EXPO, Srbija - Skok u budućnost 2027. Mi ćemo pričati i u ovoj kampanji o konkretnim problemima građana, o tome kako ćemo ih rešavati, kako će cela Srbija, kako će Beograd ići napred", rekao je Mali.

Dodao je da će u kampanji SNS pričati i o ulaganjima u infrastrukturu, u kanalizacione mreže, zdravstvo, obrazovanje, vrtiće, uređivanje parkova i sve drugo što je važno za svakodnevni život Beograđana.

Na pitanje o zabrani platnog prometa u dinarima na KiM, Mali je rekao da se trude iz dana u dan da pronađu rešenje i reše problem koji je Aljbin Kurti izazvao.

"To jeste veliki problem za naše građane na teritoriji KiM, ali mi nećemo odustati od toga da nađemo rešenje. Moramo da omogućimo normalan život tih građana tamo, ali to je samo jedan deo pritisaka koje vidite", poručio je Mali.

Kako je rekao, situacija u svetu se menja i Srbija se suočava sa mnogo izazova, od KiM, regionalnih izazova, do pritisaka koje su vezane za konflikt u Ukrajini i za sankcije prema Rusiji.

"Ono što je nama danas potrebno, kao nikada više i nikada pre, je jedinstvo, sloga, dakle da sačuvamo našu Srbiju kao samostalnu, kao nezavisnu, kao suverenu državu, a sa druge strane, da učinimo sve da i dalje rastemo i da građani svoj životni standard popravljaju iz godine u godinu", poručio je ministar.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA