Vreme čitanja: oko 2 min.

Kisić: Napad na aktivistkinje SNS sraman i za svaku osudu

O. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Napadi na aktivistkinje SNS su sramni i za svaku osudu, rekla je Kisić.

  • 2
Darija Kisić, Cistična fibroza, Druga regionalna konferencija Foto: Nikola Tomić

Ministarka za brigu o porodici i demografiju i članica Predsedništva SNS Darija Kisić osudila je danas napade na aktivistkinje SNS, i dodala da su oni sramni i za svaku osudu.

- Najoštrije osuđujem napade na Jelenu i Slavicu, naše prijateljice i saborce, koje su jedne od nas. To što ste na najbesramniji način udarili ženu, podlo i kukavički, bez ikakve šanse da se odbrani, samo zato što je imala obeležja stranke kojoj veruje - Srpske napredne stranke, je sramno i za svaku osudu - saopštila je Kisić.

Ona je ocenila da taj ''nasilnički čin'' govori više o napadačima i, kako je rekla, politici nasilja i straha koju podržavaju.

- Politička pripadnost, kao i pripadnost po bilo kojoj drugoj osnovi, nikada ne sme biti izgovor ni motiv za bilo kakvu vrstu nasilja i za fizičke obračune. To je i naša zajednička poruka - Beograd i Srbija nikada nisu bili, niti će biti na strani nasilja - rekla je Kisić.

Ana Brnabić konferencija SNS aktivistkinje napadnute Foto: Tanjug/Marko Đoković

Ona je istakla da su članovi SNS ponosni na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, na predsednika stranke Miloša Vučevića, kao i na sve aktiviste i borce da Srbija bude ''još snažnija i naprednija''.

- Na tom putu nećemo ustuknuti ni pred nasilnicima, već ćemo se boriti na svoj način, delima i radom i uvek ćemo sa ponosom nositi obeležja naše stranke - poručila je ona.

Ranije danas potpredsednica Glavnog odbora SNS Ana Brnabić izjavila je da su u protekla tri dana napadnute dve aktivistkinje SNS na ulici dok su obavljale stanačke aktivnosti i istakla da su ih napali oni koji tvrde da se bore za Srbiju protiv nasilja.

Ona je rekla da su napadnute aktivistkinje Jelena Milosavljević i Slavica Vujačić.

- Čućete kako su te samozvane elite, i one društvene samozvane elite okupljene oko Proglasa i sličnih, i one političke samozvane elite okupljene oko Srbije protiv nasilja, i one medijske samozvane elite okupljene oko svih onih medija u vlasništvu jednog tajkuna Dragana Šolaka, a koji sebe vole da zovu nezavisnim, profesionalnim i objektivnim, udruženim radom, mesecima, dovele do toga da živimo u zemlji, u kojoj je valjda normalno i prirodno da muškarci napadaju žene na ulicama, da ih udaraju, snimaju, prate, maltretiraju, prete, samo zato što drugačije misle ili pripadaju i podržavaju neku drugačiju političku opciju. Zato što su oni valjda elita, pa im se to može, pa to nije nasilje - navela je Brnabić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Održana sednica Kriznog štaba, Kisić poručila da ostaju iste mere: Trenutno je stabilna situacija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    13. mart 2024 | 06:21

    Batali osude nego hapsite počinioce. Za osude nema nigde ništa da se kupi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA