Vreme čitanja: oko 1 min.

Lajčak: Sa Vučićem o aktuelnim pitanjima i predstojećem sastanku pregovarača

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lajčak je još jednom pozvao međunarodnu zajednicu da se "konkretno i odlučno angažuje po suštinski važnim pitanjima za opstanak srpskog naroda na KiM i regionalnu stabilnost"

  • 14
Aleksanar  Vučić i Miroslav Lajčák Foto: Tanjug/Marko Đoković

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, između ostalog, razgovarao o akutelnim pitanjima i predstojećem sastanku glavnih pregovarača koji će biti održan u utorak 19. marta u Briselu.

"Posle Prištine prošle nedelje, posetio sam Beograd gde sam se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem. Razgovarali smo o predstojećem sastanku glavnih pregovarača, aktuelnim pitanjima koja treba hitno rešiti i primeni Sporazuma na putu normalizacije", napisao je Lajčak na društvenoj mreži X.

Vučić je prethodno objavio da je sa Lajčakom razgovarao o situaciji na KiM i, kako je naveo, nepodnošljivim uslovima za život srpskog naroda.

Dodao je da je još jednom pozvao međunarodnu zajednicu da se "konkretno i odlučno angažuje po suštinski važnim pitanjima za opstanak srpskog naroda na KiM i regionalnu stabilnost".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vanja

    16. mart 2024 | 08:19

    Uspesna politika i veliki napredak je kljuc uspeha

  • bojana

    16. mart 2024 | 08:18

    Vucic se zalaze za jos bolju buducnost nase zemlje

  • Mira

    16. mart 2024 | 08:15

    Svaki vid podrske nam je bitan, kako bi se na najlaksi nacin resio i olaksao zivot srbima na KIM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA