Vreme čitanja: oko 1 min.

Palma: Evropo, dokle ćeš da podržavaš etničko čišćenje na svom kontinentu?

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marković je poručio da se zalaže za ulazak Srbije u Evropsku uniju, ali da "Evropska unija mora da štiti međunarodne standarde, međunarodno pravo, a ne etničko čišćenje"

  • 9
JAGODINA FABRIKA MARKOVIC Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma oglasio se na godišnjicu martovskog pogroma i upitao koliko će dugo smeti da traje etničko čišćenje na tlu Evrope.

"1999. godine je 19 država NATO pakta bez odluke Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija bombardovalo Saveznu Republiku Jugoslaviju i direktno učestvovalo u etničkom čišćenju Srba sa Kosova i Metohije. 2004. godine se ponovilo etničko čišćenje u prisustvu te iste Evrope i NATO pakta. Etničko čišćenje Srba sa Kosova i Metohije nije prestalo ni dan danas, a cilj Aljbina Kurtija je da po uzoru na Franju Tuđmana napravi jednu manju 'Oluju' i protera i preostale Srbe iz naše južne pokrajine“, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

"Nekada je bilo proterano 250.000 Srba, pa hiljade, stotine i to traje i danas 20 godina posle pogroma 2004. godine, a ti Evropo i dalje ćutiš. Neka vam kažu vaši ambasadori iz zemalja članica Evropske unije ko je odgovoran za sve što se dešava na Kosovu i Metohiji. Ja ću vam reći, Albanci, danas na čelu sa Kurtijem, a pre na čelu sa Tačijem i Haradinajem. Ja se zalažem za ulazak Srbije u Evropsku uniju, ali Evropska unija mora da štiti međunarodne standarde, međunarodno pravo, a ne etničko čišćenje“, istakao je Marković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    17. mart 2024 | 12:06

    A dokle ćemo mi morati da trpimo tebe i tebi slične, sto je mnogo mnogo je. Nije evropa kriva sto smo tu gde smo nego vi koji nas vozate već godinama u pogresnom smeru.

  • Vvv

    17. mart 2024 | 12:14

    Jos kad bi ga Evropa cula...

  • Bravo

    17. mart 2024 | 12:24

    Svaka ti je na mestu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA