PUKLA TIKVA: Vučić izlazi iz Vlade, izbori u decembru?

Lider SNS je sa svojim najbližim saradnicima doneo odluku o napuštanju vladajuće koalicije pošto su socijalisti i "dinkićevci", u saradnji s demokratama, srušili naprednjačku vlast u Smederevskoj Palanci

  • 20

Vrh Srpske napredne stranke u subotu, 27. oktobra, doneće odluku o tome da zatraži vanredne parlamentarne izbore, objavio je list "Informer".

- Aleksandar Vučić sa svojim najbližim saradnicima doneo je odluku o izlasku iz Vlade pošto su socijalisti i "dinkićevci", u saradnji s demokratama, srušili naprednjačku vlast u Smederevskoj Palanci. Ovaj događaj je bio kap koja je prelila čašu naprednjaka, koji su se zbog toga odlučili za nove izbore. Vučić je bukvalno pobesneo kada je čuo da mu Dačić i Dinkić rade iza leđa. Naprednjaci, iako ubedljivo najveća stranka u koaliciji, poštuju sve dogovore s partnerima i ovo što su SPS i URS uradili jeste strašna izdaja, koja zahteva žestok odgovor - kaže izvor ovog lista.

Prema njegovim rečima, socijaslisti mesecima odbijaju promenu vlasti u gradovima gde drže vlast sa DS.

- U Leskovcu imamo najviše glasova, a nismo na vlasti. U Beogradu poštujemo dogovor koji SPS ima sa DS, a oni sada bukvalno zabijaju nož u leđa. Socijalisti izgleda misle da smo mnogo glupi i da moramo da pristajemo na dilove s njima. Ali, to dalje neće tako moći - kaže izvor iz SNS, i dodaje da treba da se desi veliko čudo, pa da Dačićev kabinet dočeka Novu godinu.

Predsednik IO SPS Branko Ružić demantovao je ove najave.

- Nemam komentar na takve gluposti - rekao je on.

Članica Predsedništva URS Suzana Grubješić takođe je odbacila ove navode, tvrdeći da lokalne koalicije ne ugrožavaju republičku vlast.

- Lokalne koalicije nisu ni pre, a kamoli sada mogle da ugroze republičku vlast. Gde god je moguće biće preslikana koalicija s republičkog nivoa. Povremene trzavice u lokalu su normalna pojava. Tu se ne vodi visoka politika, različite su teme koje spajaju i razdvajaju stranke - rekla je ona.

(I. M. / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lozničanin

    21. oktobar 2012 | 01:07

    Gospodine Vučiću, u Loznici je 9 godina (tri mandata) na vlasti bivši načelnik SUP-a (i UDBE) iz redova G17+ (tzv. URS, a nekadašnji SPS i JUL). Čovek koji apsolutistički vlada, a drugima baca samo mrvice sa "svoje trpeze". Ovoga puta SNS je privezak u gradskoj vlasti. Inače SNS ovde nema skoro nikakav uticaj u toj preraspodeli snaga, i samo može ispasti kriv za sve propuste i kriminal - tako je u prethodnim mandatima korišćen DSS, NS, DS, DA itd i na kraju su odbacivani kao krpe. Jedino je SPS uvek uz G17+. Loznički Makijaveli zna da vlada. Trebate imati mnooogo hrabrosti da ispitate "rad" ovog bivšeg načelnika SUP-a - ko bolje zna da zametne tragove i prikrije dokaze od bivšeg načelnika SUP-a i... da se ne ponavljam. Zagrebite, ako smete, ispod površine - ima mnooogo toga...

  • vlada

    20. oktobar 2012 | 10:19

    Zaduzili drzavu,nakrali se i sta kazu daj da se povuceko i da cutimo.Videli koliko obaveza i lakse da kritikuju i da uzimaju pare kao do sada nego da rade.Bruka i sramota

  • bosnjak

    20. oktobar 2012 | 17:07

    Apsolutna podrska Vucicu i da istraje na putu ciscenja Tadicevih gamadi koji su dozvolili Evropskim bankama da uz pomoc kalimera Dacica i zdepastog Dinkica uniste Srbiju u svakom pogledu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA