Vreme čitanja: oko 1 min.

Dačić: Tokom Pogroma na KiM učinjena su najgora zlodela nedužnom narodu i sveštenstvu

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je dodao da godišnjica pogroma Srba ostaje duboko urezana u našu kolektivnu svest kao podsećanje na patnje i gubitke

  • 0
Ivica Dačić Foto: Instagram

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovao je večeras Komemorativnoj akademiji povodom obeležavanja Dana sećanja na Pogrom na Kosovu i Metohiji i naveo da su 17. i 18. marta 2004. godine činjena najgora zlodela nad nedužnim narodom i sveštenstvom.

- Danas se sećamo tragičnog pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji, koji su albanski ekstremisti izvršili 2004. godine. Prošlo je 20 godina od ovog drugog velikog pogroma Srba posle 1999. godine, kada su Srbi bili izloženi stravičnom nasilju i progonstvu. 17. i 18. marta 2004. godine činjena su najgora zlodela nad nedužnim narodom i sveštenstvom, izgubljeni su nevini životi - ubijeno je 16 Srba, na stotine je povredjeno, a oko 4.000 njih je proterano, gorele su naše svetinje, srušene su naše crkve i manastiri - uništeno je više od 1.000 kuća, crkava i manastira pred naletom albanske pošasti - napisao je Dačić na Instagramu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Ivica Dačić (@ivica.dacic.rs)

On je dodao da godišnjica pogroma Srba ostaje duboko urezana u našu kolektivnu svest kao podsećanje na patnje i gubitke koje su pretrpeli naši sunarodnici.

- Dok odajemo počast žrtvama, poručujemo da Srbi na Kosovu i Metohiji nisu sami. Uvek ćemo nalaziti načine da zaštitimo naš narod na Kosovu i Metohiji! To je naša obaveza! - zaključio je ministar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA