Vreme čitanja: oko 2 min.

Brnabić: Ne zanima me šta Kurti govori o pogromu,tužnije je ono što čujemo u Beogradu

T. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prema njenim rečima, deo opozicije se nije oglasio o pogromu Srba na Kosovu i Metohiji "da se sutra njihovi najveći saveznici ne bi naljutili na njih"

  • 2
Komemorativna akademija povodom obeležavanja godišnjice pogroma na KiM Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nije zainteresovana za ono što premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti govori o pogromu Srba na KiM 2004. godine, dodavši da je, kako je navela, tužnije ono što se čuje u Beogradu.

"Nisam zainteresovana za ono što on govori, osim u smislu da možemo da čujemo šta je naredno zlo koje je isplanirao za Srbe na KiM", rekla je Brnabić za TV Pink.

Dodala je da je "mnogo tužnije" ono što može da se čuje u Beogradu u vezi sa pogromom Srba.

"Danas je jako tužan i užasan dan. Ono što je meni neverovatno je da nismo ništa čuli od naše opozicije. Najveći deo koalicije 'Srbija protiv nasilja' nije se oglasio povodom 20 godina od pogroma. To je stvarno skandalozno. To je jedno od najvećih etničkih čišćenja u Evropi od Drugog svetskog rata. Najveće je 'Oluja'", rekla je Brnabić.

Dodala je da se oglasio samo predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić, koji je to iskoristio za napad na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i institucije Srbije.

''On je na društvenim mrežama napisao: 'Isti oni koji su 90-ih godina bili na vlasti i zalagali se za 'veliku Srbiju', a zemlju odveli u rat, nakon što su se na kratko presvukli u lažne evropejce, vraćaju se u staro radikalsko ruho i zemlju vode u izolaciju i rasparčavanje'. Verujte, bolje da se nije oglasio. Bolje da je ćutao. On je iskoristio ovo za napad na Vučića. To je rekao na 20-godišnjicu pogroma. Napada Aleksandra Vučića i institucije Republike Srbije", rekla je premijerka.

Prema njenim rečima, deo opozicije se nije oglasio o pogromu Srba na Kosovu i Metohiji "da se sutra njihovi najveći saveznici ne bi naljutili na njih".

"Oni ćute da se na njih ne bi naljutili njihovi najveći saveznici - oni koji ih najviše podržavaju i koji su izgurali rezoluciju u Evropskom parlamentu kojom se traži ukidanje suvereniteta Srbije", rekla je Brnabić.

Istakla da su "najveći saveznici" koalicije okupljene oko SPN, ujedno i "najveći zagovarači kosovske nezavisnosti".

"Ne smeju da im se zamere, pa po cenu da pokažu našim ljudima koliko im nije stalo" do pogroma Srba na KiM, rekla je premijerka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    18. mart 2024 | 00:46

    Бивши режим у Београду је имао податке да ће доћи до Погрома 2004.Ћутали су онда, због опстанка на власти. Сада ћуте због делузије да ће поново доћи на власт. Они нису упозорили ни Србе ни СПЦ да им се спрема насиље. И тек када је све окончано , тадашњи војни врх је реаговао. Они су саучесници са међународном заједницом у овом језивом етноциду. А Курти је њихов студент коалициони партнер. У етноциду који траје у континуитету од 1998 године. Са малим паузама и прикривеним намерама да се започето заврши. Мада протекле три године резултати и подаци о насиљу над Србима показују да намере и нису прикривене. Врло су отворене. Стигло се и до ћириличног писма.

  • Vuk

    18. mart 2024 | 08:14

    Ne vidim u cenu je probne i zašto se ljutite da li ste im tablice državu dinar elektrane i sve sada našem narodu tamo treba pasoš da dodju u Srbiji znaci nosu drugi krivi nego upravo vi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA