≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brnabić: Povlačenje priznanja tzv. Kosova najveći uspeh vlasti

M. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Govoreći na sednici Skupštine Srbije, Brnabić je rekla da se do 2012. godine na KiM izgubilo bukvalno sve što je moglo

  • 41
SKUPSTINA BRNABIC EKSPOZE Foto: Tanjug/ Jadranka Ilić

Najveći uspeh aktuelne vlasti od 2012. godine jeste dvadeset osam država koje su povukle priznanje lažne države Kosovo, istakla je danas na sednici Ana Brnabić, koja je ujedno i kandidat za predsednicu Skupštine Srbije.

Govoreći na sednici Skupštine Srbije, Brnabić je rekla da se do 2012. godine na KiM izgubilo bukvalno sve što je moglo.

"Da bi se Zapad i zapadni partneri nekako dobrovoljili, počevši od 2001. godine, kada je tadašnja vlast pustila na slobodu više od 1.800 albanskih terorista. I tako se krenulo. Pa onda preko 2004. godine, kada je bio pogrom srpskog naroda na KiM, kada su vlasti u Beogradu ćutale i nisu radile apsolutno ništa", rekla je Brnabić.

Ona je dodala da su tadašnje vlasti iz svojih kabineta gledale kako gore i Devič i Bogorodica Ljeviška, i kako se etnički čiste od Srba šest gradova i devet opština na KiM, kako se proteruju ljudi, maltretiraju starci, teraju deca.

"Pa onda 2008. proglašenje nezavisnosti od strane grupe ljudi u Prištini, gde je tada naša vlast izdala jedno saopštenje za medije. Pa 2010. godina, kada se prebacuju pregovori iz Ujedinjenih nacija, gde imamo i prijatelje i partnere i koje ne priznaju tu tzv. lažnu republiku Kosovo, prebacuju se u Brisel i tako dalje", rekla je Brnabić.

Istakla je da je uz povlačenje priznanja tzv. Kosova, najveći uspeh aktuelne vlasti, jedinstvo srpskog naroda na KiM.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    18. mart 2024 | 17:31

    Velika podrška SNS-u i predsedniku Vučiću za odlučnost u zaštiti teritorijalnog integriteta Srbije. Povlačenje priznanja Kosova i jačanje jedinstva srpskog naroda na KiM jasno pokazuju promišljeno liderstvo Vučića.

  • Miloš

    18. mart 2024 | 16:13

    I dok neki nisu preduzimali ništa već se baškarili na egzotičnim destinacijama ova vlast je uspela da izdejstvuje da velik broj država povuče priznanje

  • Novak

    18. mart 2024 | 16:48

    Ova vlast je ponos Srbije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA