Vreme čitanja: oko 2 min.

Jovanov: Očekujem da Brnabić napravi iskorak u Skupštini na polju digitalizacije

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pavić je istakao da je predsednik Skupštine jedan od simbola državnosti, kao i da predsednik Skupštine u slučaju onesposobljenosti šefa države u ratnom stanju preuzima ulogu vrhovnog komandanta, a on, kako je rekao, ne bi želeo da vidi nju da upravlja vojskom

  • 19
SKUPŠTINA SEDNICA PRIPREME SKUPŠTINA SRBIJE Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov naglasio je danas u u Domu Narodne Skupštine na sednici na kojoj se bira predsednik parlamenta da se ne stide Ane Brnabić, već se njom ponose zbog svih rezultata koje su zajedno postigli i izrazio očekivanje da će ona po preuzimanju dužnosti, napraviti iskorak na polju digitalizacije i modernizacije rada parlamenta.

Jovanov je rekao da je vlada na čelu sa Brnabić vodila politiku kontinuiteta sa politkom koji je vodio predsednik Vučić, a koja je nekoliko puta potvrđena na izborima.

Bila je i posebno posvećena i sposobna da tu politiku sprovede i da dođemo do svih rezultata, rekao je Jovanov i naglasio da je uveren da će uspešno voditi Skupštinu kao i Vladu.

"Budući da joj je digitalizacija bila fokus i najinteresantnija specifična razlika u odnosu na druge, očekujem da će i tu napraviti iskorak i unarednom periodu da se stari sistemi zamene novim, modernijim da i Skupština ima nove digitalne platforme. Očekujem da napravi iskorak na tom polju" rekao je Jovanov.

Jovanov, koji je ocenio da se tokom današnje polemike nije čulo nijedno izlaganje a da nije bilo prekinuto, govorio je i o skupu na kojem se predsednik nezavisnog udruženja novinara Dinko Gruhonjić hvalio da se zove Dinko kao Dinko Šakić (ustaški ratni zločinac i komandat logora Jasenovac) a ne Sabahudin kako pojedini izmišljaju.

Poslanik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Stefan Krkobabić rekao je da će ta poslanička grupa glasati za Anu Brnabić prilikom izbora za predsednika Skupštine Srbije.

"Glasaćemo sa zadovoljstvom za njenu kandidaturu kao što smo glasali dva puta da vodi vladu Republike Srbije. Građani Srbije kažu kada je teško, treba da se izabere najbolji kandidat", rekao je Krkobabić.

Kako je rekao, glasaće za nju zato što je ona na najbolji način zastupala i branila interese Republike Srbije.

Poslanik "Mi glas iz naroda Branimir Nestorović" Aleksandar Pavić izjavio je da ta poslanička grupa neće glasati za Anu Brnabić prilikom izbora predsednika Skupštine Srbije, zbog, kao je rekao, jednostranih ustupaka kada je reč o KiM.

Pavić je istakao da je predsednik Skupštine jedan od simbola državnosti, kao i da predsednik Skupštine u slučaju onesposobljenosti šefa države u ratnom stanju preuzima ulogu vrhovnog komandanta, a on, kako je rekao, ne bi želeo da vidi nju da upravlja vojskom.

On je tokom svog izlaganja za skupštinskom govornicom naveo da se Evropa ubrzano naoružava, a da, kako je rekao "naoružane bande migranata haraju po Srbiji", te da će njegova poslanička grupa tražiti da se ukine "uredba o razoružavanju Srba" kao i Zakon o rodnoj ravnopravnosti, koji je nazvao "napadom na nacionalni identitet".

Takođe, kako je rekao, pod vladom Ane Brnabić razgovara se da se ustupi zgrada Generalštaba američkim investitorima.

"Nas uopšte nije briga da li je to Trampov zet ili nije. Svi smo ovde bili za Trampa, to nema nikakve veze. Bilo koji Amerikanac, bilo koji zapadnjak iz zemlje koja je učestvovala u agresiji na našu zemlju, ne može da gradi na mestu bombardovanog Generalštaba", rekao je Pavić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    18. mart 2024 | 18:28

    Sobzirom šta je do sada ostvarila čisto sumljam da će i sada

  • Tamara

    18. mart 2024 | 19:08

    Sobzirom šta je do sada ostvarila čisto sumljam da će i sada

  • Мiraš

    18. mart 2024 | 18:38

    To svi očekujemo i uveteni smo da će Brnabić taj iskorak napraviti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA