≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

U toku obuka vojne policije za upotrebu novih sredstava i opreme

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ove jedinice su namenjene za obavljanje izvršnih poslova vojne policije i poslova opšte bezbednosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije

  • 0

U jedinicama vojne policije iz sastava Kopnene vojske u toku je intenzivna obuka profesionalnog sastava za realizaciju vojnopolicijskih zadataka uz upotrebu novouvedenih sredstava i opreme, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Cilj je da se starešine i vojnici pripreme za adekvatno reagovanje u visokorizičnim situacijama i da jedinice vojne policije unaprede svoje sposobnosti za realizaciju dodeljenih misija i zadataka.

Težište je na uvežbavanju taktičkih radnji i procedura u realizaciji protivterorističke zaštite, obezbeđenja rejona i pravaca i zaštite određenih lica i vojnih objekata, uz pravilnu primenu mera, radnji i ovlašćenja vojne policije.

Ove jedinice su namenjene za obavljanje izvršnih poslova vojne policije i poslova opšte bezbednosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Opremljene su savremenim sredstvima i naoružanjem domaće i strane proizvodnje, što im, uz kontinuirani proces obučavanja, visok moral i posvećenost profesionalnog sastava, obezbeđuje sposobnost da efikasno izvrše zakonom, drugim propisima i naređenjima komandanata date poslove i zadatke.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA