Vreme čitanja: oko 1 min.

Dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen u ponedeljak

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Briselu je danas oodržan trojni sastanak delegacija Beograda i Prištine predvođenih Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem sa Miroslavom Lajčakom

  • 2
Aleksandar Vučić Brisel Borelj Lajčak Kurti Foto: Tanjug/AP

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak najavio je da će se razgovori o odluci o gotovinskom poslovanju na Kosovu i Metohiji nastaviti sledećeg ponedeljka u Briselu.

On je na društvenoj mreži X naveo da je danas sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem razgovarao o implementaciji Sporazuma o putu ka normalizaciji, kao i o uticaju odluke o gotovinskom poslovanju.

"Dogovorili smo se da nastavimo sa ovim pitanjem sledećeg ponedeljka, dok će Sporazumom morati da se pozabave lideri", napisao je on.

U Briselu je danas oodržan trojni sastanak delegacija Beograda i Prištine predvođenih Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Petković je nakon sastanka rekao da je delegacija Beograda insistirala pre svega na formiranju ZSO, a da je drugo glavno pitanje bila odluka Prištine o ukidanju dinara.

Bisljimi je istakao da će do petka Priština i Beograd poslati predloge za rešavanje pitanja u vezi sa dinarom, kao i da očekuje da će se o tome razgovarati iduće nedelje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KKK

    20. mart 2024 | 06:48

    To vise nije dijalog , to je ZAMAJAVANJE od strane Kurtija , EU , KVINTE i ostalih !!!

  • moki

    20. mart 2024 | 04:52

    O cemu? Specijalnoj vojnoj operaciji srpske vojske?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA