≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Poslanica SPS-a pohvalila Brnabićku: Praksa je pokazala da su žene dobri predsednici parlamenta

S. Ž.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ona je rekla da se divi Ani Brnabić jer je izdržala sve uvrede koje su joj upućene u Skupštini

  • 0
Izborni štab SPS-a Foto: Milena Đorđević

Poslanica Socijalističke partije Srbije Snežana Paunović izjavila je da danas da je Ana Brnabić sposobna da bude predsednica Skupštine Srbije i da joj je beskrajno drago što će obavljati tu funkciju. "Pre svega drago mi je što ćemo ponovo imati ženu na čelu parlamenta. Praksa je pokazala da je to bilo delotvorno. Neke mnogo važne zakone smo doneli u periodima kada su žene predsedavale parlamentom Srbije", poručila je Paunović na sednici Skuštine Srbije.

Ona je rekla da se divi Ani Brnabić jer je izdržala sve uvrede koje su joj upućene u Skupštini.

"Kada imate sposobnost da otrpite te udarce ispod pojasa, onda mora da imate sposobnost i da rukovodite sa 250 poslanika koji nisu baš svi došli da bi bili poslanici. Neki su došli da izgrade svoju karijeru političke zvezde, nesvesni da kada se postaje zvezda na jednoj pet, šest bezobraznih diskusija, onda se brzo prestaje da bude zvezda", rekla je Paunović.

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov rekao je obraćajući se opozicionim poslanicima da su u parlamentu govorili da "onaj ko traži izbore, radi za Vučića", a onda su napisali pismo da hoće na izbore.

Napisali su, kaže Jovanov, da traže raspisivanje izbora do kraja prošle godine, pa su onda objašnjavali da traže da se održe do kraja godine, navodeći da taj deo opozicije ne zna razliku između raspisivanja i održavnja izbora.

"Posle kažu ne valjaju izbori, pokradeni su, idemo na nove izbore. Dobro, evo idemo na nove izbore 28. aprila, onda oni kažu, ne može 28. aprila, idemo na holidej. Vezali smo i radne dane i neradne dane, povezali 15 dana, idemo, nismo tu. Ne možemo da glasamo tada. Mi kažemo glasaće se 2. juna. Oni kažu, ne, mi ćemo da bojkotujemo", rekao je Jovanov.

On je dodao da opozicija sa liste "Srbija protiv nasilja" deli ljude i glumi elitu.

"Vi ste elita kao što sam ja astronaut. E, takva ste vi elita. Molim samo da se zabeleži da je poslanik Aleksandar Jovanović (Ćuta) izvadio sliku Gorana Vesića iz novčanika i pokazuje je sada celoj sali. Zašto drži Vesićevu sliku, ja ne znam. Verujem da ni Vesiću nije prijatno", prokomentarisao je Jovanov u diskusiji.

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić izjavio je da opozicija priznaje samo rezultate na biračkim mestima gde je pobedila.

"Ali kad krenete od biračkog mesta do biračkog mesta pa saberete sva biračka mesta, onda dođete do onih više od 1,8 miliona glasova za pobedničku izbornu listu Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", poručio je Orlić.

Kako je rekao, taj rezultat je učinio da je ovde apsolutna većina koja predstavlja politiku Aleksandra Vučića.

Poslanik stranke Srbija centar Stefan Janjić rekao je da je Ana Brnabić vređala poslanike opozicije i da se nikada nije izvinila za to.

Njena referenca je, kako je rekao, njen uspeh na njenom biračkom mestu, broj 34, na Savskom vencu gde je opozicija uzela 44 odsto glasova, a lista gospođe Brnabić koju nije ni vodila, 30 odsto.

On je ustvrdio da je i dalje odvija selidba birača, da su aktuelne Mala Krsna, a sada i Vranje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA