Vreme čitanja: oko 1 min.

Jovanov: Opozicija samo traži podršku stranih sila za unutrašnje stvari Srbije

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"I sve ovo što rade, sav haos koji prave, u skupštini, na ulicama, u institucijama, gde god mogu, rade da bi poslali poruku ka spolja da je ovde situacija takva, da mora da dođe neko spolja da zavede red"

  • 17
Sednica SNS Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenko Jovanov optužio je danas lidere koalicije Srbija protiv nasilja da samo traže podršku za mešanje u unutrašnje stvari Srbije.

"I sve ovo što rade, sav haos koji prave, u skupštini, na ulicama, u institucijama, gde god mogu, rade da bi poslali poruku ka spolja da je ovde situacija takva, da mora da dođe neko spolja da zavede red. To je cela ideja njihovog ponašanja, da naprave što veći haos, kako bismo došli u situaciju da neko kaže da ovde ništa ne funkcioniše i da mora neko da dođe da napravi red", rekao je Jovanov.

Reagujući na optužbe poslanika Roberta Kozme iz Zeleno-levog fronta da aktivisti vladajuće stranke čine krivično delo ako u kampanji od vrata do vrata nose biračke spiskove ili spiskove stanara, Jovanov je rekao da oni nose spiskove članova stranke kojih ima 700.000.

Kozma je takođe rekao da je Ana Brnabić, kandidatkinja za predsednicu skupštine, mesecima branila, nešto što je, kako je rekao, vladajući neodbranjivo, a to je da su pokrali izbore.

Poslanik Nove demokratske stranke Srbije Zoran Sandić rekao je da je Vlada Ana Brnabić vodila pogrešnu ekonomsku i razvojnu politiku koja se ogleda u tome što je veliki broj stranih firmi koje su dobile subvencije od Vlade Srbije otišao iz Srbije, a radnici ostali bez posla.

On je rekao i da je "poljoprivreda na kolenima", a da su poljoprivrednici osiromašeni.

Reagujući na izlaganje Sandića, poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić rekao je da je budžet za poljoprivredu četiri puta veći nego u vreme prethodne vlasti, kao i da je otvoreno 500.000 novih radnih mesta.

Orlić je dodao i da je sve u Srbiji apsolutno bolje nego u vreme prethodne vlasti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    20. mart 2024 | 18:21

    Opozicija sve nade polaže u podršku stranaca, znaju da ih građani Srbije neće podrzati

  • Maki

    20. mart 2024 | 16:44

    Nista drugo ni ne znaju sem za haos...

  • Daki91

    20. mart 2024 | 17:40

    Na osnovu Jovanovljevih tvrdnji, može se zaključiti da opozicija koristi svaki raspoloživi alat kako bi podrila stabilnost zemlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA