Vreme čitanja: oko 1 min.

Mirović: 850 miliona dinara za prečišćavanje otpadnih voda u Vrdniku

M. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Promociji Vrdnika doprineće i izgradnja Fruškogorskog koridora, ali i manifestacija "Fruškogorska vinska šetnja" koja se održava 8. juna

  • 0
Igor Mirović Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, prisustvovao je potpisivanju ugovora za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naselјenom mestu Vrdnik u opštini Irig, i tom prilikom istakao da očekuje da banja Vrdnik u narednim decenijama postane najposećenija banja u državi.

Mirović je dodao da se u Vrdniku ulaže i u saobraćajnu infrastrukturu i da će u sve projekte zajedno biti uloženo više od milijardu i dvesta miliona dinara u ovoj i narednoj godini.

"Fantastična vest da je banja Vrdnik treća po posećenosti u Srbiji kada je upoređujemo sa drugim banjama. To nas je i motivisalo da pomognemo u pripremi i realizaciji ovog važnog projekta za prečišćavanje otpadnih voda", rekao je Mirović.

Naveo je da je vrednost radova sa PDV oko 850 miliona dinara i izrazio uverenje da će u naredne dve godine izvođač uspeti da odradi sve obaveze koje je preuzeo na sebe ugovorom.

Prema rečima predsednika opštine Irig, Tihomira Stojakovića, Pokrajinska vlada je godinama unazad pomagala toj opštini.

"Ovo je po prvi put u istoriji opštine Irig ovako velika investicija. Velik značaj svakako za banju Vrdnik, mi smo prošle godine imali 200.000 noćenja, a u januaru mesecu imamo 16.000 noćenja. Ispred nas su Vrnjačka banja i Sokobanja, a nadamo se da ćemo u toku ove ili sledeće godine uspeti da nadmašimo Sokobanju", rekao je Stojaković.

Promociji Vrdnika doprineće i izgradnja Fruškogorskog koridora, ali i manifestacija "Fruškogorska vinska šetnja" koja se održava 8. juna.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA